Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-09-11

Kulfi (indiešu saldējums)

Sastāvdaļas:
1. 2 ēdamkarotes rīsu miltu
2. 2,3 l pilnpiena
3. 125 g cukura
4. 4 ēdamkarotes maltu pistāciju
5. 1 ēdamkarote rožūdens
6. ½ tējkarotes malta kardamona

Pagatavošana: (laiks: 75 minūtes)

Traukā sajauciet rīsu miltus ar 4 ēdamkarotēm piena, sajauciet masu tā, lai izveidotos viendabīga mīkla.

Pienu vāriet 45 minūtes, ik pa laikam apmaisot to. Piena tilpumam jāsamazinās par vienu trešo daļu. Tad pievienojiet pienam iegūto rīsu miltu mīklu, maltos pistāciju riekstus un cukuru. Pavāriet vēl 10 minūtes un tad noņemiet no uguns.

Pievienojiet tam visam rožūdeni un kardamonu. Atdzesējiet līdz istabas temperatūrai. Tad masu salejiet sev tīkamās formiņās un lieciet tik saldētavā. Saldēt kulfī vajadzētu 2 stundas, bet apmaisīt ik pa 30 minūtēm. Kad vairs nevar pamaisīt, tad atstājiet to sasalt.

Kā jau jebkuram saldējumam, kulfī var pievienot dažādas piedevas, piemēram, svaigas ogas. :)

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Garšas kārpiņas dzīves ilgums ir 10 dienas

Pasākumi

PLAKĀTU KONKURSS – IZSTĀDE: ARĪ BRĪVĪBA

Gētes institūts Rīgā sadarbībā ar Latvijas Okupācijas muzeju, Latvijas Mākslinieku savienību un Latvijas Nacionālā bibliotēku izsludina jaunu konkursu: PLAKĀTU KONKURSS – IZSTĀDE: ARĪ BRĪVĪBA....