KAD IR JĀNOMAINA AUTO RIEPAS?

Mainoties ziemas un vasaras sezonām, tiek mainītas arī automašīnas riepas. Automašīnu vadītājus var iedalīt divās grupās. Daļa vadītāju maina automašīnas riepas katru sezonu, bet otra daļa izvēlas vissezonas riepas. Tiem, kuri izvēlas braukt ar vissezonas riepām, ieteikums regulāri pārbaudīt to tehnisko stāvokli, savukārt ziemas riepu lietotājiem – protektora biezumu. Automašīnas riepu stāvoklim ir nepieciešams sekot visu cauru gadu. Uzticams riepu serviss aiztaupīs ļoti daudz galvassāpju, jo parūpēsies gan par diagnostiku, gan apkopi un servisu.

BŪTISKĀKIE RĀDĪTĀJI MAŠĪNAS RIEPU IZVĒLEI

Ir trīs veidu riepas, kuras var uzstādīt automašīnām. Ziemas riepas, kas obligāti jālieto no decembra līdz pavasarim; vasaras riepas, kas lietojamas gada siltajos un sausajos mēnešos; kā arī vissezonas riepas, kuras drīkst izmantot līdz noteiktai temperatūrai. Pēdējā laikā ziemas Latvijā ir atgriezušās ar jaunu sparu un, sals un atkala uz ceļiem mēdz parādīties gana ātri, lai par riepu maiņu sāktu domāt savlaicīgi, jo pret ceļu satiksmes drošību ir jāizturas nopietni. Ziemas un vasaras riepu ķīmiskais sastāvs ir atšķirīgs, taču mērķis ir viens – nodrošināt vislabāko automašīnas saķeri ar ceļu dažādos laikapstākļos. Viens no iemesliem riepu maiņai ir arī to ķīmiskais sastāvs, jo vasaras riepas pārāk zemās temperatūrās kļūtu cietas un nebraucamas.

VAI JAUNUS MAŠĪNAS DISKUS VAR PIRKT KOPĀ AR RIEPĀM?

Riepu disku pārbaude ir vēl viens svarīgs punkts automašīnas apkopē. Vispopulārākie ir lietie diski, jo tie labi panes karstumu un tik viegli nedeformējas. Auto diskiem ir ļoti liela loma auto tehniskajā stāvoklī. Braukšanas dinamika un stabilitāte uz ceļa ir tiešā veidā ietekmējama tieši ar disku tehnisko stāvokli. Diski visātrāk tiek sabojāti braucot pa nekvalitatīviem vai grants ceļiem, tādēļ, ja ikdienā pārvietojaties pa šāda veida ceļa segumu, disku tehniskā apskate ir jāveic regulāri.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *