Ko vajadzētu zināt, iegādājoties spilvenu?

12 Best Pillows for All Sleep Positions 2024, Tested by ExpertsPilnvērtīgs miegs ir svarīgs dzīves kvalitātes priekšnosacījums. Taču lai tas īstenotos, nepieciešami atbilstoši apstākļi – gan gulta, gan gultasveļa, sega , kā arī spilvens. Vai pienācis laiks iegādāties jaunu spilvenu? Lasiet raksta turpinājumu un uzziniet, kam pievērst uzmanību, lai izvēlētos piemērotāko risinājumu.

Kāpēc svarīgi iegādāties labu spilvenu?

Nepareiza spilvena izvēle var radīt sāpes mugurā. Ja galvenokārt tiek gulēts uz vēdera, Jums labāks ir plakans spilvens. Savukārt ja lielākoties guļat uz sāniem – laba opcija ir augstāks spilvens. Tiem, kuri bieži guļ uz muguras, jāizvēlas spilvens, kas ir atbilstošs dabiskajam kakla izliekumam. Tāpat jāņem vērā, ka spilvens var izraisīt dažāda veida alerģiskas reakcijas. Neatbilstošs spilvens var ietekmēt miega kvalitāti(skatīt vairāk šeit – https://spilvenunams.lv/). Ilgstošs bezmiegs var radīt ne vien hronisku nogurumu, bet arī virkni citu veselības problēmu. Ja Jums svarīgi uzlabot miega kvalitāti, mazināt sāpes un diskomfortu, Jums jāizskata priekšrocības, ko nodrošina ergonomiskie spilveni.

Kā izvēlēties kvalitatīvu spilvenu?

Lai piemeklētu atbilstošu spilvenu, jāzina vairāki faktori. Ne vien gulēšanas pozīcija, bet arī spilvena forma, pildījuma veids un citi. Piedāvājumā visdažādākie risinājumi – gan spalvu spilveni, gan dūnu spilveni, kā arī citu veidu spilveni, lai katrs var izvēlēties savām vajadzībām un prasībām atbilstošāko. Vēl viens būtisks kritērijs ir spilvena izmērs. Izvēlei gan standarta izmēra, gan lielie spilveni. Spilvena izmērs atkarīgs no gultas izmēriem un individuālajām prasībām. Ja Jums ir alerģija, vēlams izvēlēties hipoalerģisku spilvenu. Tas Jūs pasargās no alerģisko reakciju saasināšanās. Iepazīstoties ar piedāvājumu, pievērsiet uzmanību apzīmējumam, ka spilvens ir piemērots cilvēkiem, kuri cieš no alerģijas. Nozīmīgs aspekts ir arī šim mērķim atvēlētais budžets. Spilveni pieejami dažādās cenu kategorijās. Saprotams, ka kvalitatīvi spilveni parasti maksā vairāk, bet tas ir ieguldījums, kas noteikti atmaksājas.

Kā izvēlēties spilvenu bērnam?

Ja plānojat iegādāties spilvenu bērnam, tāpat jāpievērš uzmanība vairākiem būtiskiem faktoriem – spilvena augstumam, izmēram un materiālam. Ņemot vērā bērna vecumu, individuālās prasības un gulēšanas ieradumus, var piemeklēt piemērotu spilvenu. Komfortablam miegam nozīmīgs ne tikai spilvens, bet arī spilvendrāna. Te būtiski novērtēt ne vien spilvena izmēru, bet arī materiālu, no kā spilvendrāna ražota. Priekšroka būtu jādod dabīgiem materiāliem, kas elpo un labi uzsūc mitrumu. Ja Jums patīk vēsums, varat izvēlēties, piemēram, satīna gultasveļu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *