Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-09-11

Grieķu nacionālā pupiņu zupa

Sastāvdaļas:
500 g balto pupiņu
1 liels sīpols
2 lieli burkāni
2 lieli selerijas kāti ar lapām
2 lieli tomāti vai 2 karotes tomātu pastas
100 g olīveļļas
sāls, pipari

Pagatavošana: (laiks: 20 minūtes)

1) pupiņas nomazgā un izlasa bojātās. Tās var uz nakti atstāt auksta ūdens traukā, lai izmirktu. bet esmu vārijusi arī bez mērcešanas, tas paņem ilgāku laiku, līdz pievieno citas sastāvdaļas.

2) sāk ar pupiņām, kuras liek aukstā ūdenī un kad sāk vārīties, nosmeļ visas putas, kas veidojas.

3) burkānus sagriež ripiņās, sakapā sīpolus pētersīļus. Tomātus pārgriež uz pusēm un ar iekšpusi pret rīvi sarīvē.

4) 15 minūtes pēc pupiņu vārīšanās sākuma pievieno visas sastāvdaļas, sāli, piparus un olīveļļu.

5) vāra, kamēr mīkstas pupiņas un zupa ir dabiski sabiezējusi. var pienot papildus ūdeni, ja tā ir pārāk bieza.

6)pasniedz ar fetas sieru vai olīvēm vai sālītāsm sardīnēm. un protams, maizi.

fasolada jeb pupiņu zupa ir ļoti populārs grieķu ēdiens ziemā, piemēram, Austrālijā dzīvojošie grieķi katru gadu pat rīko fasoladas festivālu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Lielākā varžu kājiņu eksportētājvalsts ir Japāna

Pasākumi

Bobs Dilans izdod jaunu albumu

No 27.aprīļa Latvijā pieejams mūzikas izdevniecības “Sony BMG” izdotais mūziķa Boba Dilana (Bob Dylan) jaunākais studijas albums "Together Through Life"....