Kartupeļi ar kariju, koksriekstu pienu, kešjū riekstiem un baziliku

Kartupeļi ar kariju, koksriekstu pienu, kešjū riekstiem un baziliku

Jaunos kartupeļus iztvaicē. Lielā pannā uzkarsē divas ēdamkarotes eļļas un apcep ķimeņu sēklas, līdz tās sāk smaržot. Tad tajā pašā eļļā viegli apcep arī kešjū riekstus. Uz pannas liek tvaicētos kartupeļus un samaisa ar eļļu. Tomātu pastu sajauc ar ½ tasi ūdens un pievieno kartupeļiem. Kad šķidrums sāk burbuļot, pieliek klāt ķiršu tomātus un visu karsē 5 – 8 minūtes. Tad pievieno pārējās garšvielas un visu kārtīgi samaisa. Dažus tomātus var saspaidīt ar dakšiņu. Vēl pēc kādām 3 – 5 minūtēm pievieno kokosriekstu pienu un zaļos zirnīšus. Visu karsē, līdz mērce sāk sabiezēt, tad pievieno sāli, piparus un sasmalcinātas bazilika lapiņas. Kartupeļu vietā var likt arī tofu gabaliņus vai bumbiņas. Ēdienu rotā ar bazilika lapiņām  un pasniedz kopā ar rīsiem vai bulguru. Labu apetīti.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
saule
kāpēc interesanti \"kešjū riekstus\" nevar nosaukt par indijas riekstiem? :D
17.12.2014. plkst. 21:53

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 27. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Želantīns pārdodas plātnēs un granulās. Viena lapu želantīna plātne parasti atbilst 2 gramiem želantīna granulu

Pasākumi

No de facto līdz de iure Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai veltīta izstāde

Izstādes patrons: Latvijas Valsts prezidents Valdis ZatlersLatvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai veltītu pasākumu ietvaros no 2008.gada 14.novembra līdz 2009.gada 4.janvārim Latvijas...