Zaļumu salāti taizemiešu gaumē

Zaļumu salāti taizemiešu gaumē

Šos zaļumu salātus var pagatavot pāris minūšu laikā. Salātus var pasniegt kā atvēsinošu piedevu pie dažādiem asiem Taizemes virtuves ēdieniem vai arī vienlīdz labi tie noderēs ikdienas maltītei. Krēmīgā salātu mērcīte ir garšīga, vienkārša, ar zemu tauku un kaloriju saturu. Mērces asumu var variēt pēc vēlēšanās.

1. solis liek bļodā salātus, lokus un baziliku.
2. solis ar dārzeņu mizotāju sašķēlē gurķi garās platās šķēlēs (skatīt. attēlu). Ja šķēles šķiet pa garu, tās sagriež uz pusēm vai trim daļām, jeb pārgriež gareniski tievās sloksnēs.
3. solis gurķa šķēles pievieno salātiem bļodā un visu viegli samaisa.
4. solis samaisa kopā visas mērces sastāvdaļas, līdz izšķīst cukurs ( ja salātu daudz, var pagatavot dubultu mērces porciju un pārpalikumu slēgtā traukā uzglabāt ledusskapī līdz pat divām nedēļām).
5. solis pārlej salātus ar mērci, rotā ar ziediem un nekavējoties pasniedz.

Jāņem vērā, ka kokosriekstu piens leduskapī var nedaudz sabiezēt. Ja mērci ņem no ledusskapja tai jāļauj atsilt līdz istabas temperatūrai.

Komentāri (6)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Oga
kas tā par mērci "zivju vai veģetārās zivju" ???
20.01.2009. plkst. 11:09
parasti viniem ir salds kombinets ar asumu
18.10.2008. plkst. 20:35
Diewinu gurkjiishus!
13.08.2008. plkst. 16:45
clots
neliels plasmasa trauks ,kas atgaadina ar roku griezhamu centrafuugu
30.06.2008. plkst. 20:39
Beta
kas ir salātu žāvētājs?
30.05.2008. plkst. 13:05

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 19. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Latvijas mākslas klasika Dr. Gunta Belēviča kolekcija

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Baltajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a, Rīgā) ar turpinājumu Hēges zālē no 2008.gada 7.septembra līdz 5.oktobrim būs skatāma izstāde Latvijas mākslas...