Zaļumu salāti taizemiešu gaumē

Zaļumu salāti taizemiešu gaumē

Šos zaļumu salātus var pagatavot pāris minūšu laikā. Salātus var pasniegt kā atvēsinošu piedevu pie dažādiem asiem Taizemes virtuves ēdieniem vai arī vienlīdz labi tie noderēs ikdienas maltītei. Krēmīgā salātu mērcīte ir garšīga, vienkārša, ar zemu tauku un kaloriju saturu. Mērces asumu var variēt pēc vēlēšanās.

1. solis liek bļodā salātus, lokus un baziliku.
2. solis ar dārzeņu mizotāju sašķēlē gurķi garās platās šķēlēs (skatīt. attēlu). Ja šķēles šķiet pa garu, tās sagriež uz pusēm vai trim daļām, jeb pārgriež gareniski tievās sloksnēs.
3. solis gurķa šķēles pievieno salātiem bļodā un visu viegli samaisa.
4. solis samaisa kopā visas mērces sastāvdaļas, līdz izšķīst cukurs ( ja salātu daudz, var pagatavot dubultu mērces porciju un pārpalikumu slēgtā traukā uzglabāt ledusskapī līdz pat divām nedēļām).
5. solis pārlej salātus ar mērci, rotā ar ziediem un nekavējoties pasniedz.

Jāņem vērā, ka kokosriekstu piens leduskapī var nedaudz sabiezēt. Ja mērci ņem no ledusskapja tai jāļauj atsilt līdz istabas temperatūrai.

Komentāri (6)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Oga
kas tā par mērci "zivju vai veģetārās zivju" ???
20.01.2009. plkst. 11:09
parasti viniem ir salds kombinets ar asumu
18.10.2008. plkst. 20:35
Diewinu gurkjiishus!
13.08.2008. plkst. 16:45
clots
neliels plasmasa trauks ,kas atgaadina ar roku griezhamu centrafuugu
30.06.2008. plkst. 20:39
Beta
kas ir salātu žāvētājs?
30.05.2008. plkst. 13:05

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 27. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Coca – Cola sākotnēji bija zaļā krāsā

Pasākumi

„Rīgas mākslas telpā” tiks atklāta fotogrāfiju izstāde „Meistars. Gunārs Binde. Fotogrāfija”

2008. gada 27. decembrī izcilajam fotogrāfam Gunāram Bindem apritēja 75 gadi. Rīgas pilsētas izstāžu zāle „Rīgas mākslas telpa” šo nozīmīgo notikumu atzīmēs ar plašu mākslinieka...