Lasītāju receptes

danacka 2009-01-14

Klasiskais kliņģeris, bet ļoti ātri pagatavojams

500. kg- Milti
200. g cukura
50.g rauga
100. g sviesta
100.g rozīņu
100.g sasmalcinātu kaltētu aprikožu
100.g sagrieztas marmelādes
2. ēd. karotes cukura un kanēļa maisījuma, šķipsniņa sāls
1 ola pārziešanai

Gatavo mīklu. Rozīnes un aprikozes mērcē siltā ūdenī, tad nolej. Raugu izšķīdini siltā pienā. Bļodiņā iesijā miltus, pievieno cukutu un samaisi.Miltos izveido iedobi, lej pienu, pievieno sviestu,sāli, marmelādi, pusi rozīņu, aprikožu un visu samīci mīklā. Mīklu pārklāj ar dvieli un raudzē siltā vietā 30-40 minūtes.
Pēc tam veido kliņ`ģera formu. Liec kliņģeri uz cepamās plāts un atstāj 15 minūtes siltā vietā,
Uzrūgušo kli``nģeri pārzied ar sakultu olu. Liec kliņģeri līdz 210 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25 minūtes!

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
elga
cik ml piena?
26.10.2010. plkst. 19:39

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Japānā ir tradīcija, ka suši, ko speciāli Tev pagatavojušas pavāra siltās rokas, ir jāēd ar rokām. Turklāt, tas ir kā uzslava un cieņa pavāram, it īpaši, ja suši Jūsu acu priekšā ir pagatavojis ēstuves saimnieks. Šī tradīcija saucas angliski „skinship” – kontakts caur ādu

Pasākumi

Akcija "Laimē ielūgumu uz Scorpions koncertū" noslēgusies

Sveiks, lasītāj!
4.novembrī multifunkcionālajā halē „Arēna Rīga” savas 2008.gada turnejas ietvaros koncertēs rokmūzikas veterāni - pasaulslavenā vācu rokgrupa Scorpions.  ...