Burkānu kekss

Burkānu kekss

Burkānus sagrieziet gabaliņos, aplejiet ar ūdeni, pievienojiet ēdamkaroti margarīna un izvāriet. Tad izberziet caur sietu, pievienojiet pienu, atlikušo margarīnu, cukuru, 4 olas, sāli un muskatriekstu un sakuliet ar mikseri.

Raugu aplejiet ar nelielu silta piena daudzumu, pievienojiet cukuru un atstājiet uzrūgt 1 stundu. Tad pievienojiet sakultajai masai. Pievienojiet izsijātus miltus un kārtīgi sajauciet. Lieciet siltā vietā uz 2 stundām, lai uzrūgst. Pēc tam mīklu nospiediet.

Cepšanai paredzētu formu ieziediet ar sviestu un izkaisiet ar miltiem. Lejiet mīklu un lieciet siltā vietā, lai uzrūgst. Ieziediet ar atlikušo olu un cepiet 200 oC 60 min. Lai pagatavotu glazūru, olas baltumus sakuliet ar pūdercukuru un aplejiet gatavo keksu. Dekorējiet ar sukādēm, riekstiem un dražejām un pasniedziet.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sinepes stimulē gremošanu. Tās ieteicams pievienot taukainai gaļai, gaļas pildījumiem, zivij, kā arī salātu mērcēm

Pasākumi

11. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls notiks MĪLAS GALAKTIKĀ

Jelgavas Pilsētas Dome un pašvaldības aģentūra „Kultūra” jau vienpadsmito reizi organizē Starptautisko Ledus skulptūru festivālu, kas notiks 2009. gada 9. – 15. februārim.
Līdz 14....