Lasītāju receptes

vigato 2008-09-24

Aukstais vaniļas pudinš ar zemenēm

1/4 L piena,
2 ēdamk. kartupeļu cietes,
šķipsniņa sāls,
2 ēdamk. cukura,
1 olas dzeltenums,
400 g zemeņu,
200 g salda krējuma,
4 tējk. vaniļas cukura


5 ēdamk. piena iemaisa kartupeļu cieti un sakuļ kopā ar sāli, cukuru un dzeltenumu. Atlikušo pienu uzvāra un noņem no pavarda. Nepārtraukti maisot, karstajam pienam pievieno olu dzeltenumu , turpinot maisīt, masu uzvāra.
Pudiņu liek aukstā ūdenī ar ledus gabaliņiem, palaikam apmaisa, lai neveidotos plēve.
Zemenes noskalo , ļauj ūdenim notecēt, 8 ogas atliek malā. Atlikušajām ogām atdala kauslapas un sagriež ogas 4 daļās. Saldo kkrējumu ar vaniļas cukuru saputo stingrās putās. 1/3 putukrējuma liek ledusskapī, atlikušo daļu viegli iecilā atdzesētā pudiņā.
Pusi pudiņa liek dziļā traukā, pa virsu liek zemenes un pārsedz ar atlikušo pudiņu.
Rotā ar ogām un atlikušo putu krējumu.


LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 24. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Bez ūdens cilvēks var izdzīvot vidēji 11 dienas

Pasākumi

Prāta Vētra gatavo īpašu šīs vasaras vienīgo uzstāšanos

Grupa Prāta Vētra, kas 17.jūlijā uzstāsies Positivus festivālā Salacgrīvā, īpaši gatavojas savam vienīgajam šā gada koncertam Latvijā. Festivāla organizatori ir saņēmuši grupas...