Semifredo kūka ar ķiršiem

Semifredo kūka ar ķiršiem

1. Kūkas formas apakšdaļu izņem, noklāj ar cepamo papīru un atkal ieliek atpakaļ formā.

2. Šokolādi sadrupina gabalos un izkausē ūdens peldē kopā ar sviestu. Cepumus saliek maisiņā un sadrupina ar mīklas rulli. Sadrupinātos cepumus sajauc ar šokolādi un ieklāj formā. Ar karoti pielīdzina negludumus un liek atdzesēties ledusskapī apmēram 1 stundu.

3. Mandeles sadrupina gabaliņos, apgrauzdē uz karstas pannas (bez taukvielām) un atliek maliņā atdzesēties.

4. Nelielā bļodiņā sajauc vaniļas mērces pulveri ar 6 ēdamkarotēm ķiršu sulas. Pārējo ķiršu sulu nelielā katliņā uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad, nepārtraukti maisot, pievieno ar sulu sajaukto vaniļas mērci. Mērci karsē apmēram minūti, līdz tā sabiezē, tad iemaisa atkaulotas ķiršu ogas un noliek maliņā atdzesēties.

5. Lielā bļodā sajauc krējumu, mascarpone sieru, cukuru un citronu sulu vienmērīgā masā. Atsevišķā bļodā sakuļ saldo krējumu un uzmanīgi iecilā siera masā. Mandeles iejauc ķiršu kompotā un visu uzmanīgi iecilā siera masā. Gatavo masu lej pāri atdzesētajai kūkas pamatnei, pārklāj ar virtuves foliju un ievieto saldētavā uz 6 stundām.

6. 20 minūtes pirms pasniegšanas semifredo ķiršu kūku izņem no saldētavas un patur istabas temperatūrā. Tad sagriež gabalos, rotā ar ķiršu ogām, mandeļu gabaliņiem un pasniedz. Labu apetīti.

Komentāri (3)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
zuzii
man ari nesanaca,ar recepti kautkas nau apaksa cieta ka akmens,nevar sagriezt,augsa pa skidru varbut tiesam zelantinu vajadzeja un mazak sokoladi lai var sagriezt,ta garsigi,bet baiga kepa ar pasniegsanu.
29.05.2012. plkst. 10:11
njamma
Kuka garšīga,bet nesanāca kā bildē.izņēmu no saldētavas,patureju 20 min,aukša palika šausmigi miksta,apaksu vispār nevarēja sagriest,cieta.Varbūt augšai varetu pielikt želantīnu un apakšai pietiktu ar 100g šokolades un vairak sviesta,apaksa grūti sadalit.
01.08.2010. plkst. 16:27
Baigi garšīgi!! Maskarponi var aizstāt ar biezpiena masu, ja vēlas ko diētiskāku!!
05.12.2008. plkst. 13:46

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 24. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ēdiena oranžā nokrāsa dāvā mundrumu. Ir pierādīts, ka ne tikai vitamīnu sastāvs, bet pat ēdienu krāsa ietekmē cilvēka veselību un garastāvokli. Piemēram, burkāni, apelsīni, smilts ērkšķis, persiki, aprikozes, melones, oranžie kabači un ķirbji papildina enerģiju, nostiprina imūnsistēmu, uzlabo asinsriti. Oranžā krāsa izstaro prieku un atbrīvo mūs no negatīvām emocijām, padara par sabiedriskiem un radošiem cilvēkiem

Pasākumi

Grupas “a-ha” solists Mortens Harkets atgriežas ar jaunu albumu

Norvēģu grupas “a-ha” līderis Mortens Harkets pēc 12 gadu pārtraukuma izdevis savu otro solo albumu “Letter From Egypt”....