Lasītāju receptes

vineta33 2008-05-27

Kartupeļu biezeņzupa franču gaumē

500 g kartupeļu
2 mazi burkāni
1 mazs sīpols
1 maza selerijas sakne
1 l gaļas buljona
200 g caurauguša speķa
4 olu dzeltenumi
80 g salda krējuma
saišķis svaiga majorāna
sāls
baltie pipari
rīvēts muskatrieksts

Kartupeļus nomazgā, nomizo , sagriež kubiņos. BUrkānus , sīpolus un seleriju nomizo un smalki sagriež. kartupeļus un dārzeņus vāra gaļas buljonā apm . 25 min Ļoti smalki sagriež speķi un apcep uz labi sakarsētas pannas. Pēc cepšanas liek uz sieta , notecina un nosusina ar papīra salveti. Kartupeļus un dārzeņus buljonā sastrādā viendabīgā biezenī. Pēc garšas pievieno sāli , piparus un rīvētu muskatriekstu. Olu dzeltenumus sajauc ar saldo krējumu un ļoti lēnām , nepārtraukti maisot , pievieno zupai. Zupu karsē , kamēr iemaisa olu maisījumu , bet pēc tam karsēšanu pārtrauc.
Pasniedz ar sasmalcinātām majorāna lapiņām un speķa gabaliņiem.
Labu ēstgribu !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Želantīns pārdodas plātnēs un granulās. Viena lapu želantīna plātne parasti atbilst 2 gramiem želantīna granulu

Pasākumi

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs iekārtojis restaurācijas darbnīcu

Muzeju nedēļas ietvaros Cēsu Vēstures un mākslas muzeja darbinieki priecājas par ilgi gaidītu notikumu – no jauna iekārtotajā muzeja restaurācijas darbnīcā pirmo reizi muzeja vēsturē...