Lasītāju receptes

vineta33 2008-05-27

Kartupeļu biezeņzupa franču gaumē

500 g kartupeļu
2 mazi burkāni
1 mazs sīpols
1 maza selerijas sakne
1 l gaļas buljona
200 g caurauguša speķa
4 olu dzeltenumi
80 g salda krējuma
saišķis svaiga majorāna
sāls
baltie pipari
rīvēts muskatrieksts

Kartupeļus nomazgā, nomizo , sagriež kubiņos. BUrkānus , sīpolus un seleriju nomizo un smalki sagriež. kartupeļus un dārzeņus vāra gaļas buljonā apm . 25 min Ļoti smalki sagriež speķi un apcep uz labi sakarsētas pannas. Pēc cepšanas liek uz sieta , notecina un nosusina ar papīra salveti. Kartupeļus un dārzeņus buljonā sastrādā viendabīgā biezenī. Pēc garšas pievieno sāli , piparus un rīvētu muskatriekstu. Olu dzeltenumus sajauc ar saldo krējumu un ļoti lēnām , nepārtraukti maisot , pievieno zupai. Zupu karsē , kamēr iemaisa olu maisījumu , bet pēc tam karsēšanu pārtrauc.
Pasniedz ar sasmalcinātām majorāna lapiņām un speķa gabaliņiem.
Labu ēstgribu !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Lauku biezpiens – viens no Jūsu sirdij noderīgākajiem produktiem, jo tajā ir maz tauku, bet daudz kalcija un olbaltumvielu

Pasākumi

Izdota CD izlase „Populārākās latviešu kino dziesmas un melodijas”

Pērn kompānija „Mikrofona ieraksti” izdeva izlasi „Populārākās latviešu teātra dziesmas” un tas izrādījās ļoti gaidīts un pieprasīts izdevums. Tagad tam seko jaunā CD izlase...