Lasītāju receptes

vigato 2008-09-23

Puravu veltnīši ar gaļas pildījumu

1 puravs,
100 g cūkgaļas,
1-2 šķēles baltmaizes,
50 g salda krējuma,
1/2 ola,
sāls,
citronpipari,
mērcei
20 g salda krējuma,
naža gals karija
piedevām
tvaicēti dažādi dārzeņi



Puravam atdala zaļās lapas un noplaucē ar verdošu ūdeni, lai tās būtu trauslas.Gaļu samaļ, pievieno krējumā uzbriedinātu baltmaizi un izmaļ vēlreiz.Pievieno garšvielas , olu un samīca.
Malto gaļu liek uz puravu lapām un satin veltnīšos. Nosien ar diegu, tad liek sietiņā un tvaicē apm. 20 min.
Mērcei saldo krējumu uzvāra un maisot karsē apm. 5 min., pievieno kariju un , ja nepieciešams, arī sāli.
Veltnīšus pasniedz ar dārzeņu piedevām.


LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 24. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ēdiena oranžā nokrāsa dāvā mundrumu. Ir pierādīts, ka ne tikai vitamīnu sastāvs, bet pat ēdienu krāsa ietekmē cilvēka veselību un garastāvokli. Piemēram, burkāni, apelsīni, smilts ērkšķis, persiki, aprikozes, melones, oranžie kabači un ķirbji papildina enerģiju, nostiprina imūnsistēmu, uzlabo asinsriti. Oranžā krāsa izstaro prieku un atbrīvo mūs no negatīvām emocijām, padara par sabiedriskiem un radošiem cilvēkiem

Pasākumi

Olu dāvināšana

Lieldienās raksturīgas dažnedažādākās darbības ar olām. Tās ēd, dāvina, ar tām mainās, spēlē spēles. Olu krāsošana ir salīdzinoši nesena paraža. Tā ieviesusies tikai jaunākos...