Ēdam veselīgi: marinētas cieti vārītas olas

Ēdam veselīgi: marinētas cieti vārītas olas

Īstos Berlīnes krogos uz letes nedrīkst trūkt marinētu olu, un tās lieliski iederēsies arī jūsu galdā!

Pie olām ēdiet pilngraudu maizi vai bulciņu. Balastvielas saista daļu no holesterīna, tas veselībai nevar kaitēt.

Pagatavošana: 20 minūtes
Marinēšana: vismaz 24 stundas

Nepieciešamās sastāvdaļas (8 porcijām)
16 olas, sinepes

Marinādei: 800 ml ūdens, 200 ml augļu etiķis, 4 ēd.k. sāls, 4 sinepju graudiņi, 4 ēd.k. brūnais cukurs, 20 baltie piparu graudi

Pagatavošana
Olas liek verdošā ūdenī un vāra 10 minūtes. Pēc tam izņem no karstā ūdens, strauji noskalo aukstā ūdenī un atdzesē.

Marinādes pagatavošanai katlā ielej ūdeni, pievieno sāli, sinepju graudiņus, augļu etiķi, brūno cukuru un piparu graudiņus. Visu uzvāra un uz lēnas uguns 5 minūtes vēl pavāra.

Vārīto olu čaumalas visapkārt olai viegli iespiež. Olas ievieto karstumizturīgā stikla traukā (ar vāku) un pārlej ar karsto marinādi. Olām jābūt pilnībā pārklātām ar marinādi. Ļauj marinādei atdzist. Pēc tam uzliek traukam vāku un olas atstāj marinādē ievilkties vismaz 24 stundas (vislabāk 2 dienas), novietojot trauku ar olām vēsā vietā.

Pirms ēšanas olas noloba un uz katras uzliek piciņu sinepes. Olas jāēd, turot rokā. Klāt pasniedz rudzu miltu maizi un vēsu alu.

Pasniegšana nedaudz izsmalcinātāk: olas pārgriež uz pusēm, izņem olas dzeltenumu, samaisa to ar etiķi, eļļu, sinepēm, kā arī ar sāli un pipariem un no jauna iepilda olu pusītēs.

1 porcijas uzturvērtība: 90 kcal, olbaltumvielas – 7 g, tauki – 6 g, ogļhidrāti – 0 g.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 19. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Koncerti Domā 2009. gada maijā

Piektdien, 1.maijā, plkst. 19:00  
ĒRĢEĻMŪZIKAS KONCERTS
Ligita SNEIBE  ērģeles                Lolita LILJE...