Lasītāju receptes

rituks10 2009-01-15

Lielais liellopu burgers

600 g maltas liellopu gaļas
2 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
2 ēdamk. svaigi sakapātu zaļumu- pētersīļi, baziliks, timiāns
3 ēdamk. tomātu kečupa vai sojas mērces
2 ēdamk. sasmalcinātu marinētu gurķu
1 ēdamk. rīvmaizes
2 ēdamk. augu eļļas
1 ēdamk. galda sinepju

Sīpolus un ķiplokus ļoti smalki sakapā , sajauc ar malto gaļu , zaļumiem un gurķiem.
Sāla , piparo, pievieno pēc garšas sinepes , kečupu vai sojas mērci.
Ja masa par šķidru - pievieno rīvmaizi. Pēc tam ar rokām veido lielu plāceni līdz 2 cm biezu , apslaka ar eļļu. Apm. 5 min. cep uz sakarsētām restēm , pēc tam apgriež otrādi un cep atkal apm. 5 min.
Pasniedz ar marinētiem dārzeņiem , lociņiem, aso kečupu un sīpolu ragū.

Lai garšo !!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 24. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Vārīti dārzeņi satur tādu pašu daudzumu A vitamīna kā svaigi

Pasākumi

Izvirzīti Purvīša balvas 2008.gada otrā ceturkšņa nominanti

Augusta sākumā Purvīša balvas neatkarīgo ekspertu darba grupa izvērtēja 2008.gada otrā ceturkšņa (aprīļa – jūnija) notikumus Latvijas vizuālajā mākslā, rezultātā balvas fināla...