Tortēm paredzētie krēmi un pildījumi

Tortēm paredzētie krēmi un pildījumi

Ananāsu krēms
200g ananāsu, 2 ēd.k. želatīna, 125g biezpiena, 1 olas dzeltenums, vanilīns, 1 tējk. citrona sulas, 2 ēd.k. pūdercukura, 125ml saldā krējuma, 1 olas baltums.
Ananāsus sagriež sīkos gabaliņos. Biezpienu saputo ar nedaudz ananāsu sulas, olas dzeltenumu, vanilīnu, citrona sulu un pūdercukuru. Pievieno izšķīdinātu želatīnu un noliek ledusskapī. Kad krēms sāk biezēt, viegli iejauc saputotu krējumu, saputotu olas baltumu un ananāsu gabaliņus.

Aprikožu krēms
3 ēd.k. želatīna, 250g jogurta, 2 olu dzeltenumi, 100g cukura, 1 citrona sula un rīvēta miziņa, 125ml piena, 20g aprikožu liķiera, 700g aprikožu kompota, 250ml saldā krējuma.
Jogurtu saputo ar olu dzeltenumiem, cukuru, citrona sulu un miziņu, pienu un liķieri. Pievieno izšķīdinātu želatīnu un ieliek ledusskapī. Kad krēms sāk biezēt, iecilā sasmalcinātas aprikozes un saputotu krējumu.

Aveņu krēms
500g aveņu, 200g cukura, 40g aveņu liķiera, 4 ēd.k. želatīna, 250ml piena, 250g biezpiena, 3 olas, šķipsniņa sāls, 500ml saldā krējuma.
Avenes mikserī sasmalcina, pieliek nedaudz cukura, pielej aveņu liķieri. Pienu uzkarsē, pieliek atlikušo cukuru un izšķīdinātu želatīnu. Noliek ledusskapī. Biezpienu saputo ar olu dzeltenumiem, pieliek aveņu biezeni, ar sāli saputotus olu baltumus un saputotu krējumu. Kad piens sāk biezēt, tam pievieno aveņu un biezpiena masu.

Biezpiena krēms
100g sviesta vai laba margarīna, 2-3 olas, 125g cukura, 2 ēd.k. ruma, vanilīns, šķipsniņa sāls, 375g biezpiena, 10g želatīna, 125ml ūdens, citrona miziņa.
Saputotam sviestam pamazām pievieno olu dzeltenumus, cukuru, rumu un garšvielas. Pievieno biezpienu (ja krēmu neputo ar mikseri, biezpienu izberž caur sietu). Uzbriedinātu želatīnu izšķīdina karstā, bet ne vārošā ūdenī, kurā vārījusies citrona miziņa. Atdzisušu želatīnu piemaisa krēmam un tūlīt iecilā saputotus olu baltumus.

Citronu krēms
3 ēd.k. želatīna, 4 olu dzeltenumi, 100g cukura, rīvēta ½ citrona miziņa, 2 citronu sula, 20g apelsīnu liķiera, 4 olu baltumi, 375ml saldā krējuma.
Izšķīdina želatīnu, olu dzeltenumus saputo ar 2/3 cukura, pievieno rīvētu citrona miziņu, citronu sulu un apelsīnu liķieri. Želatīnam pievieno nedaudz citronu krēma, samaisa un tad pieliek pārējam krēmam (svarīgi, lai visām sastāvdaļām būtu vienāda temperatūra). Krēmu ieliek ledusskapī. Kad krēms sāk biezēt, pieliek stingrās putās ar sāli saputotus olu baltumus un ar pārējo cukuru saputotu krējumu.

Mokas krēms
2 ēd.k. želatīna, 4 olu dzeltenumi, vanilīns, 100g cukura, šķipsniņa sāls, 2 ēd.k. šķīstošās kafijas pulvera, 375ml saldā krējuma, 125ml piena, 20g konjaka.
Olu dzeltenumus saputo ar vanilīnu, cukuru, sāli un kafijas pulveri. Pievieno pienu, 125ml krējuma un putošanu turpina karsta ūdens peldē. Kad iegūta krēmveida masa, pievieno izšķīdinātu želatīnu un masu puto auksta ūdens peldē, līdz krēms atdzisis un sāk biezēt. Saputo atlikušo krējumu un reizē ar konjaku viegli iecilā krēma masā. Nedaudz atdzesē ledusskapī.

Olu liķiera krēms
2 ēd.k. želatīna, 375ml olu liķiera, 250ml saldā krējuma, 2 ēd.k. cukura.
Želatīnu izšķīdina un pielej pusi liķiera. Kad masa sāk biezēt, pievieno ar cukuru saputotu krējumu un pārējo liķieri.

Putotais krēms
125g laba margarīna, 250ml piena, 1 olas dzeltenums, 2-3 ēd.k. cukura, ruma esence.
Uzkarsē margarīnu un pienu. Atdzesē līdz 40oC, pievieno olas dzeltenumu, 3 minūtes kuļ ar mikseri un uz 24 stundām noliek ledusskapī. Pievieno cukura, ruma esenci un labi saputo.

Ruma krēms
2 ēd.k. želatīna, 2 olas, 30g cukura, 2 ēd.k. ruma, 100g auksta sviesta, 125ml saldā krējuma, vanilīns.
Izšķīdina želatīnu. Saputo olas ar cukuru un rumu, pievieno želatīnu un sīki sakapātu sviestu. Kad masa sāk biezēt, pieliek saputotu krējumu.

Sviesta krēms
250g sviesta vai laba margarīna, 200g pūdercukura, olas dzeltenums, mandeļu vai citronu esence.
Sviestu saputo, pamazām pievieno pūdercukuru, olas dzeltenumu un dažus pilienus garšvielu esences. Sviesta krēmu var dažādot, pievienojot vanilīnu, kakao, šķīstošās kafijas pulveri, sīki sasmalcinātas mandeles, rīvētu citrona miziņu, nedaudz augļu sulas, rumu, konjaku, liķieri, kā arī 125-150g svaigu, sasmalcinātu augļu.

Šokolādes krēms
2 olas, 2 olu dzeltenumi, 3 ēd.k. ūdens, 100g cukura, vanilīns, 20-40g konjaka, 3 ēd.k. kakao liķiera, 500ml saldā krējuma, 125g rīvētas šokolādes.
Metāla traukā sakuļ olas, olu dzeltenumus, ūdeni, cukuru un vanilīnu. Liek kasta ūdens peldē un saputo. Putošanu turpina auksta ūdens peldē, līdz krēms atdzisis. Pielej alkoholu, viegli iecilā saputotu krējumu un rīvētu šokolādi.

Vīna krēms
3 ēd.k. želatīna, 2 citronu sula, 250ml baltvīna, rīvēta citrona miziņa, 3 olu dzeltenumi, 3 olu baltumi, 100g cukura, 3 ēd.k. konjaka, 250ml saldā krējuma, šķipsniņa sāls, vanilīns.
Izšķīdina želatīnu. Vīnam pievieno citronu sulu un rīvētu miziņu. Olu dzeltenumus saputo ar 2/3 cukura, pamazām pievienojot vīna un citronu maisījumu. Kad cukurs izšķīdis, pieliek želatīnu, pielej konjaku un noliek ledusskapī. Kad krēms sāk biezēt, pieliek sāli un ar atlikušo cukuru saputotus olu baltumus un saputotu krējumu. Viegli samaisa un uz brīdi atstāj ledusskapī.

Zemeņu krēms
300g zemeņu, 1.5 ēd.k. želatīna, 200g zemeņu jogurta, 2 ēd.k. zemeņu liķiera, 125ml saldā krējuma, 2 ‘tejk. Cukura.
Jogurtam pievieno liķieri un izšķīdinātu želatīnu. Noliek ledusskapī. Ogas sasmalcina mikserī, pievieno ar cukuru saputotu saldo krējumu un viegli iecilā jogurta masā.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Agnese
uz kādu daudzumu sie krēmi ir paredzēti?
01.02.2012. plkst. 22:54

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Baltais vīns iederas pie „baltās” gaļas (vistas, tītara, zivs, delikatesēm no jūras veltēm, piena sivēnam)

Pasākumi

Ielu Futbola turnīrus atklāj Latvijas mūziķi

Šī gada 23.maijā izklaides un atpūtas centrā Riga Plaza norisinājās Futbola turnīru atklāšana. Tas ir sociāls projekts, kura mērķis ir veselīga dzīves veida veicināšana, kā arī...