Gatavošanas padomi

Kā sagatavot burkānu spirālītes?

Kā sagatavot burkānu spirālītes? (5)

Burkānu spirālītes ir lielisks rotājums, ar ko var dekorēt visdažādākos ēdienus.1. solis: no notīrīta burkāna ar dārzeņu mizojamo nazīti nogrieziet plānas strēmelītes (kā redzams
Kā pareizi atkausēt sviestu vai margarīnu?

Kā pareizi atkausēt sviestu vai margarīnu? (2)

Bieži vien lai pagatavotu garšīgas sviestmaizes vai veiktu kādus citus kulinārijas darbus, nepieciešams sviests vai margarīns, kas atkausēts līdz ideāli piemērotai konsistencei. Kā to
Kā pagatavot ananāsu laiviņu?

Kā pagatavot ananāsu laiviņu? (9)

Lai ananāsu un citus vasaras augļus pasniegtu vizuāli atraktīvi un interesanti, iesakām pagatavot ananāsu laiviņas.1. solis: nogrieziet visas brūnās un nokaltušās ananāsa
Kā pagatavot zemenes šokolādes glazūrā?

Kā pagatavot zemenes šokolādes glazūrā? (14)

1. solis: zemenes kārtīgi noskalojiet caurdurī.

2. solis: atstājiet zemenes nožūt. Ja tās nebūs pilnībā sausas, šokolādes glazūra pie tām nepielips.

3. solis: maisot izkausējiet
Viss par grillēšanu

Viss par grillēšanu (4)

Grillēt nozīmē gatavot ēdienu uz iesma virs oglēm vai uguns. Tas pamatoti tiek uzskatīts par vienu no senākajiem ēdiena gatavošanas paņēmieniem pasaulē. Šajā rakstā ir aplūkotas
Kā, izmantojot nazi, sasmalcināt sīpolus?

Kā, izmantojot nazi, sasmalcināt sīpolus? (11)

1. solis: notīriet sīpola ārējās miziņas.
2. solis: pārgrieziet sīpolu uz pusēm.
3. solis: katru sīpola pusīti sagrieziet plānās gareniskās šķēlītēs.
4. solis: sagriezto sīpolu
Kā sagatavot ķiploku?

Kā sagatavot ķiploku?

1. solis: ņemiet veselu ķiploka galviņu un notīriet virsējās miziņas. Pēc tam novietojiet ķiploku uz galda ar kātiņu uz leju un ar roku uzspiediet uz ķiploka, kā parādīts attēlā.
Kā sagatavot čilli piparus?

Kā sagatavot čilli piparus? (3)

Padoms: gatavojot asos čilli piparus, ieteicams uzvilkt gumijas cimdus, lai izvairītos no čilli piparu daļiņu iekļūšanas acīs (ir tik viegli aizmirsties un ar roku paberzēt acis, kas
Kā applaucēt (blanšēt) dārzeņus un augļus?

Kā applaucēt (blanšēt) dārzeņus un augļus? (2)

Termins "applaucēt" jeb "blanšēt" nozīmē iegremdēt dārzeņus vai augļus verdošā ūdenī, līdz mainās to krāsa vai arī tie kļūst mīkstāki. Šis process ilgst no
Kā sagatavot picas mīklu?

Kā sagatavot picas mīklu? (8)

1. solis: uz tīras darba virsmas beriet miltus un lieciet tajos mīklu.

2. solis: ar pirkstu galiem veidojiet apaļu formu, mīklu spiežot no centra uz malām. Tā izveidosiet apaļu mīklas
Kā izvārīt olas bez čaumalas?

Kā izvārīt olas bez čaumalas? (8)

1. solis: bez čaumalas vārītas olas ir lielisks brokastu ēdiens vai salātu piedeva. Lai tās pagatavotu, dziļu pannu vai katliņu līdz pusei piepildiet ar ūdeni. Uzmanīgi pievienojiet
Kā atdalīt olas dzeltenumu no olas baltuma?

Kā atdalīt olas dzeltenumu no olas baltuma? (1)

1. solis: lai olas dzeltenumu atdalītu no baltuma, ņemiet bļodu un uz tās malas pārsitiet olu uz pusēm. Atdaliet abas čaumalas vienu no otras un dzeltenumu uzmanīgi pārlejiet lielākajā
Jēdzienu vārdnīca

Jēdzienu vārdnīca (1)

Blanšēt - mazliet apvārīt.Garnēt - izrotāt ēdienus, it īpaši, cepešus un saldēdienus.Glazēt - saldēdienus pārklāt ar ļoti biezu šķidrumu (tiem jābūt pilnībā nosegtiem)Grilēt -
Salātu dekorēšana

Salātu dekorēšana (5)

Salātus rotā ar tām pašām sastāvdaļām, no kurām gatavo salātus. Dažkārt var rotāt arī ar produktiem, kuri nav salātu sastāvā, bet pēc garšas saderas. Tā, piemēram,
Gaļas, zivju, augļu un citu produktu sagatavošana salātiem

Gaļas, zivju, augļu un citu produktu sagatavošana salātiem (2)

Augļu sagatavošana salātiem 
Visvairāk salātiem izmanto svaigus skābus ābolus. Tos
nomazgā, izņem serdi, nomizo un sagriež pēc vajadzības - kubiņos,
stienīšos, šķēlēs vai
Mērces

Mērces (5)


Mērces papildina ēdiena garšu, smaržu un padara ēdienu sulīgāku. Mērces var iedalīt trīs grupās: karstās mērces, aukstās mērces un saldās mērces.Karstās mērces pasniedz
pie
Zivju ēdienu gatavošana

Zivju ēdienu gatavošana (5)

Zivju ēdienu gatavošanai lieto svaigas (dzīvas, atdzesētas), saldētas kā arī sālītas zivis. Dzīvas zivis nonāvē ar spēcīgu sitienu par galvu un ar asu nazi pārgriež asaku pie galvas.
Uzpūteņi

Uzpūteņi

Sakuļot uzpūteni, tas iegūst putu veida konsistenci. Uzpūteņiem sagatavotos maisījumus nedrīkst putot alumīnija traukos, no kuriem tie iegūst nepatīkamu pelēku krāsu un metāla piegaršu.
Suflē

Suflē (2)

Atšķirībā no daudziem citiem saldajiem ēdieniem suflē parasti pasniedz karstu tūlīt pēc izcepšanas un tajā pašā traukā, kurā tas izcepts. Pirms pasniegšanas suflē pārkaisa ar
Pudiņi

Pudiņi (7)

Pudiņi pieder pie viegli asimilējamiem saldajiem ēdieniem ar samērā maigu konsistenci. Pudiņu cepšanai ieteicams lietot gredzenveida veidnes. Nav ieteicams cept pudiņu stipri sakarsētā
Translate

Šodien

2019. gada 22. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mango ir pistācijas „radinieks”. Par mango dzimteni tiek uzskatīta Indija. Mango augļa centrā atrodas liels plākšņveida kauliņš, kas pēc formas atgādina pistāciju. Šī līdzība nav nejauša, jo gan mango, gan pistācija tiek pieskaitīta etiķkoka dzimtei

Pasākumi

Akvaparks „Ventspils” gatavs uzsākt sezonu

Trešdien, 10.jūnijā, savu astoto darba sezonu atsāks viens no Ventspils populārākajiem aktīvās atpūtas objektiem Akvaparks „Ventspils”. Sezonas laikā, kas ilgs no jūnija līdz...