Gatavošanas padomi

Kā izvārīt buljonu

Kā izvārīt buljonu

Buljona pagatavošanai ir nepieciešama vista, sprīdi garš puravs, burkāns, pētersīļa sakne, puse selerijas saknes, sāls, melno piparu graudi, lauru lapa, zaļumi un četri litri
Panēšana un vārīšana taukos

Panēšana un vārīšana taukos (1)

Panēti jeb olā un rīvmaizā apviļāti produkti piedod ēdienam īpašu garšu. Zem kraukšķīgās rīvmaizes kārtiņas ēdiens ir mīksts un sulīgs. Vārīšana taukos ir produktu
Zirņi,  pupas un lēcas

Zirņi, pupas un lēcas (4)

Pākšaugu produkti ir daudzu ēdienu neatņemama sastāvdaļa. Tomēr bieži vien to sagatavošana aizņem samērā daudz laika. Pākšaugus izmanto visdažādāko ēdienu gatavošanā, kā
Kā pareizi izraudzīties un pagatavot sparģeļus?

Kā pareizi izraudzīties un pagatavot sparģeļus? (10)


Sparģeļi ir garšīgi un veselīgi dārzeņi. Tajos ir daudz antioksidantu, kā arī A un C vitamīna, tomēr dažkārt sparģeļi tiek nepelnīti nopelti. Bieži vien tas notiek tad, ja nemāk
Kā izraudzīties, sagatavot un ēst papaiju?

Kā izraudzīties, sagatavot un ēst papaiju? (5)


Papaijas var būt dažāda lieluma un izmēra. Havaju salās audzētās papaijas ir mazākas, bumbierveida, taču tās kuras augušas Karību reģionā vai Āzijā – garenas un diezgan lielas.
Kā izraudzīties un sagriezt  karambolu?

Kā izraudzīties un sagriezt karambolu?

Karambola
ir sulīgs tropu auglis – viens no Dabas mātes neskaitāmajiem brīnumiem. To
audzē Taizemē, Dienvidaustrumāzijā, Austrālijā, Dienvidamerikā, Havaju salās
Kā izraudzīties, sagriezt un ēst  pitaiju, jeb pūķa augli?

Kā izraudzīties, sagriezt un ēst pitaiju, jeb pūķa augli? (8)


1. solis izvēlas augli. Lai izraudzītos gatavu pūķa augli, jāmeklē
pitaija ar košu, vienmērīgas krāsas mizu. Var būt daži plankumi, taču, ja to ir
pārāk daudz, auglis ir jau
Ēdieni ar palielinātu kalcija daudzumu

Ēdieni ar palielinātu kalcija daudzumu (2)

Kalcijam organismā ir daudzpusīgas funkcijas. Tas ir viens no galvenajiem kaulaudu uzbūves elementiem, šūnu protoplazmas, audu sulu un asiņu nepieciešama sastāvdaļa, kā arī veicina
Tunča sviestmaizes - vienkārša un veselīga uzkoda

Tunča sviestmaizes - vienkārša un veselīga uzkoda (4)

Sastāvdaļas
1 kārbiņa eļļā konservēta tunča
70g biezpiena
2 ēdamkarotes majonēzes
¼ sagrieztu sarkano sīpolu
sagriezta selerija (pēc garšas)
1 ēdamkarote kaperu
svaiga sula no ½
Piparkūku namiņš

Piparkūku namiņš (11)



Sastāvdaļas:
120 g sviests
1 tējkarote cepamā soda
120 g brūnais cukurs
180 g melase
4 tējkarotes  samalts ingvers
1 tējkarotes samaltas krustnagliņas
4 tējkarotes kanēlis
1/2
Kā pagatavot trifeles?

Kā pagatavot trifeles? (3)

Sastāvdaļas:
360g tumšās šokolādes
60 g saldā krējuma
60 g sviesta
5 ēdamkarotes kakaoKā pagatavot?
1. solis: sasmalciniet 270g šokolādes.

2. solis: šokolādi karsta ūdens peldē
Teļa gaļas ēdieni

Teļa gaļas ēdieni (1)

Cepta teļa gaļa ar baravikām
Teļa gaļa: 150g
Tauki: 10g
Baravikas: 100g
Sviests: 15g
Citrons: 1/10gb.
Sāls, pipari

Teļa ciskas mīkstumu vai muguras gabalu sagriež šķēlēs, atdala
Kā tad bez piparkūkām Ziemassvētkos!

Kā tad bez piparkūkām Ziemassvētkos! (13)


Ziemassvētki nav iedomājami bez piparkūku sirsniņām, zvaigznītēm, vīriņiem, eglītēm – kas nu kurā veidnīšu komplektā gadījies. Tāpat kā „visu gadu dziesmas krāju, Jāņu
Kā pagatavot lasi ar zaļo sviestu?

Kā pagatavot lasi ar zaļo sviestu? (1)

Sastāvdaļas:
Zaļajam sviestam
110g mīksta sviesta (bez sāls)
neliela saujiņa svaigu pētersīļu
neliela saujiņa svaigu lociņu
riekšava svaigu skābeņu (skābeņu vietā var izmantot drusku
Ko pasniedz pie zivīm?

Ko pasniedz pie zivīm? (1)


Lai no zivs pagatavotu garšīgu ēdienu, nepieciešamas dažādas garšvielas un citas piedevas. Pie vārītām zivīm pasniedz visas gaišās mērces, ko gatavo no zivju novārījuma un garšu
9 interesantas hotdogu piedevas

9 interesantas hotdogu piedevas (3)

Parasti mēs hotdogu izvēlamies kārtīgas maltītes vietā laika trūkuma dēļ. Pastāv vispārējs un pamatots uzskats, ka šīs maizītes ar cīsiņu nav diez ko veselīga pārtika, taču tiem,
Ananāsu sorbets – perfekti vienkāršs deserts

Ananāsu sorbets – perfekti vienkāršs deserts (1)

Ticiet vai nē, bet šo desertu var pagatavot tikai no trīs sastāvdaļām -.ananāsiem, cukura un ūdens. Pie tam, ja ananāss ir ļoti, ļoti salds, cukuru var pat neizmantot. Bet nu par visu pēc
Kā pagatavot veselīgas vakariņas?

Kā pagatavot veselīgas vakariņas? (3)


Pēc nogurdinošas darba dienas jūs atnākat mājās, bet priekšā jau gaida tukšs ledusskapis un izsalkusi ģimene. Jūs esat noguris un izsalcis, tāpēc bieži vien pieņemat nepareizus
Kā saglabāt aktīvās vielas ikdienā lietojamos pārtikas produktos?

Kā saglabāt aktīvās vielas ikdienā lietojamos pārtikas produktos? (1)

Vitamīni, fermenti un citas dārzeņu un augļu sastāvā esošās vielas ļoti ātri pārvēršas mazāk vērtīgās vielās, ja produkti tiek ilgstoši vai nepareizi uzglabāti un nepareizi
Uzkodas uz irbulīšiem

Uzkodas uz irbulīšiem

Augļus, ogas un citus produktus galdā var pasniegt dekoratīvi savērtus uz stienīšiem (irbulīšiem). Šajā nolūkā var izmantot plastmasas, koka, nerūsējoša metāla un citu
Translate

Šodien

2019. gada 18. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt taukaino zivju šķirnes

Pasākumi

Džeks Džonsons izdod videi draudzīgu albumu

Havajiešu mūziķis Džeks Džonsons (Jack Johnson) nupat laidis klajā savu jaunāko studijas albumu “Sleep Through The Static”, kas pilnībā ierakstīts, izmantojot saules enerģiju....