Kā pagatavot siera zupu ar alu?

Kā pagatavot siera zupu ar alu?

Siera zupa ar alu šķiet īsts vīru ēdiens, ko uzēst pēc kārtīgas fiziskās slodzes. Taču iespējams, ka tā iegaršosies arī ne vienai vien daiļā dzimuma pārstāvei. Šajā receptē cīsiņus var aizstāt ar kādu no baltajām  zivīm, būs tikpat garšīgi.

1.solis atver alus pudeli, lai tas varētu nostāvēties. Bekona šķēles liek cepešpannā un cep apmēram 20 minūtes 200 grādu temperatūrā, līdz tās gatavas.
z1.jpg - 46.39 KB
2. solis  kamēr gaļa cepas, notīra un sagriež sīpolu, burkānu, kartupeļus, seleriju un sarīvē sieru.
 z2.jpg - 38.17 KB
3. solis tad sagatavotos dārzeņus uz pannas apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
zz.jpg - 45.83 KB
4. solis kad dārzeņi apcepti, tos noliek malā atdzesēties un izņem no cepeškrāsns gatavo bekonu.
 z4.jpg - 48.26 KB
5. solis cūkgaļas šķēles liek uz virtuves dvieļa, lai nosusinātu liekos taukus...
z5.jpg - 28.39 KB
6. solis un tad sagriež nelielos gabaliņos.
 z6.jpg - 32.01 KB
7. solis kad dārzeņi padzisuši, tos liek blenderī...
z7.jpg - 44.61 KB
8.solis un sastrādā biezenī.
z10.jpg - 43.81 KB
9. solis no cepešpannas paņem apmēram 4 ēdamkarote tauku un sajauc ar 4 ēdamkartotēm sviesta. Tad pievieno 8 ēdamkarotes miltu un visu kārtīgi samaisa. Maisot, pakāpeniski sāk pievienot dārzeņu buljonu.
z11.jpg - 42.48 KB
10. solis kad viss buljons lēnām pievienots, zupu liek vārīties uz vidējas uguns. Pievieno piparus un karstajā zupā uzmanīgi ielaiž rīvēto sieru un jau iepriekš novārītus kartupeļus. Novārīti kartupeļi labāk iebiezina zupu.
z12.jpg - 50.76 KB
11. solis laiku pa laikam apmaisot zupu, apcep cīsiņus, sagriež un pievieno zupai.
 z13.jpg - 46.7 KB
12. solis nogriež uguni un lēnām pielej alu.
z14.jpg - 41.81 KB
13. solis kā jau redzams fotogrāfijā, šoreiz alus nav pietiekami nostāvējies un ieliets zupā saputo. Jāuzmanās, lai nepāriet pāri malām.
z15.jpg - 35.87 KB
13. solis zupu lej bļodiņās un ceļ galdā.
z.jpg - 41.15 KB

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Ar alu zupas vēl neesmu nomēģinājis ;
07.05.2008. plkst. 11:28
nu nezinu gan vai pati izmēģināšu, bet tīri labi sanāktu arī, ja pie katra no tiem pamācību soļiem būtu rakstīts- pagaršo alu vai gana jau nostāvējies...un beigās nemaz nelietu katlā, tikai vēderā!
14.03.2008. plkst. 13:35

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt taukaino zivju šķirnes

Pasākumi

Meklē jaunas zvaigznes!

Jau astoto gadu  Latvijas lielākajās pilsētās norisināsies Latvijas Radio jauno izpildītāju konkurss „Jaunās zvaigznes”.  Šogad konkurss  tiek veltīts latviešu pop un...