Lasītāju receptes

Ķiploku gurķi

vera 2008-07-14

Ķiploku gurķi

apmeram 1 1/2 kg


Sastāvdaļas
15 normāla lieluma vai 30 mazi gurķi
2 dzeltenie sīpoli
2 sarkanās paprikas
5 ķiploka daiviņas

Garšvielu uzlējums
1/2 l ūdens
250 ml spirta etiķa(10 %)
200 ml cukura
50 ml sāls
1 tējkarote estragona

1 gabals svaiga mārrutka


1. Labi nomazgā gurķus. Lielos sagriez gabalos, mazos var izmantot veselus.

2. Nomizo sīpolus. Sadali tos uz pusēm un tad sagriez biezās šķēlēs. Nomazgā papriku. Sagriez to 4 daļās un izņem balto daļu un sēklas. Sagriez gabalus centimetru biezās šķēlēs. Nomizo ķiploka daiviņas un sagriez tās šķēlītēs.

3. Liec dārzeņus pa kārtām tīrās burkās.

4. Sajauc garšvielu uzlējuma sastāvdaļas un uzlej dārzeņiem. Katrā burkā ieliec pāris mārrutka gabalu. Aizvāko burkas.

5. Pirms pasniegšanas ļauj ievilkties 4 nedēļas. Uzglabā aukstumā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Greipfrūtu smarža vidēja vecuma sievieti padarīs vīrieša uztverē par 10 gadiem jaunāku. Šis efekts gan nedarbosies otrādi – vīriešiem, kas smaržo pēc greipfrūta, sievietes uztveri neietekmēs nekādā veidā

Pasākumi

Maš Maš sadarbojas ar Normundu Pauniņu un Andi Grīvu

Muzikālā formācija Maš Maš piedāvā savu jaunāko singlu “Tagad šeit”, kuru sarakstījis Gints Saulītis un Rolands Ūdris. Dziesmā dzirdams arī Normunds Pauniņš (Otra Puse) un Andis Grīva....