Marinētu dārzeņu salāti

Marinētu dārzeņu salāti

1. Nomazgā un notīra dārzeņus. Vispirms nomizo un sagriež gabaliņos baklažānu, tad sagriezto baklažānu bagātīgi pārkaisa ar sāli un ieber caurdurī. Baklažāniem uzliek vāku vai kādu citu smagumu, lai tie būtu nedaudz piespiesti, tad caurduri ieliek izlietnē un atstāj uz kādām 20 minūtēm, lai iztek tumšā, rūgtā sula.
1 1.jpg - 10.78 KB
2. Tikmēr sasmalcina pārējos dārzeņus un garšaugus. Baklažānus noskalo zem auksta, tekoša ūdens un atspiež ar rokām.
1 5.jpg - 12.09 KB
3. Sasmalcinātos dārzeņus un garšaugus ievieto lielā bļodā, pievieno sāli un visu ar rokām rūpīgi sajauc. Tad atliek malā uz kādām 20 minūtēm, lai sāk izdalīties sula. Dārzeņi bļodā nedaudz saplaks.
1 2.jpg - 14.73 KB
4. Burku sterilizē ar verdošu ūdeni un izsusina. Tad ar rokām atspiež dārzeņiem lieko sulu un blīvi sapilda burkā. Dārzeņus pārlej ar vīna etiķi tā, lai tie tiek pilnībā pārklāti.

1 4.jpg - 14.81 KB
5. Burku aizvāko un noglabā vēsā vietā. Pēc nedēļas marinēto dārzeņu salāti būs gatavi ēšanai. Labu apetīti.
1 3.jpg - 12.34 KB

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
katrina
ja tikai zhel ka nedelja ir jagaida. ;D
18.08.2008. plkst. 20:56
ļoti vienkārša recepte.
01.08.2008. plkst. 11:50

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Etiķī marinētu siļķi sagriež filejas veidā, satin ruletē un nostiprina ar kociņu. Šāds ēdiens saucas rolmopsis

Pasākumi

Pedigree un Whiskas ir palīdzējuši 12 Baltijas dzīvnieku patversmēm

Dzīvnieku barības ražotāju „Pedigree” un „Whiskas” rīkotās akcijas rezultātā kopumā tika ziedoti 60 tūkstoši eiro 12 Baltijas dzīvnieku patversmēm. Septembrī un oktobrī...