Lasītāju receptes

vera 2008-07-14
Desu katls
Sastāvdaļas
1/2 kg prinča desas
200 g rožkāpostu
300 g burkānu
200 g zaļo zirnīšu
1 puravs
1 dzeltenā paprika
sviests vai margarīns
Mērce
200 ml franču krējuma
2 ēdamkarote Dijon sinepju
1 ēdamkarote tomātu mērces
1–2 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote Provence garšvielu maisījuma
1. Sajauciet mērces sastāvdaļas kopā.
2. Noskalojiet dārzeņus. Burkānus un puravu sagrieziet ripiņās. Pavāriet burkānus un rožkāpostus, lai tie ir gatavi, taču lai paliek kraukšķīgi. Ieberiet purava ripiņas, zirņus un papriku verdošā ūdenī, lai tie sasilst.
3. Ielieciet prinča desiņas katlā ar aukstu ūdenī un pavāriet tās. Nolejiet ūdenī un apbrūniniet desiņas taukos.
4. Sajauciet desiņas kopā ar siltajiem dārzeņiem. Pasniedziet ar mērci un vārītiem makaroniem, rīsiem vai kartupeļiem.