Kotletes ar Ricotta sieru tomātu mērcē

Kotletes ar Ricotta sieru tomātu mērcē

1. Uzsilda cepeškrāsni 200 grādu temperatūrā. Pancetta cūkgaļu sagriež smalkos gabaliņos.
R5.jpg - 9.57 KB
2. Baltmaizi sagriež gabaliņos un izkaltē cepeškrāsnī. Tad sadrupina parupjos gabalos.
R6.jpg - 5.33 KB
3. Sasmalcina baziliku un pētersīļus. Nedaudz bazilika atstāj garnēšanai.
R7basil.jpg - 11.32 KB
4. Lielā bļodā liek malto gaļu, pancetta gabaliņus, olas, sadrupināto baltmaizi, zaļumus, ricotta sieru, oregano, sasmalcinātas fenheļa sēklas, sarkanos un melnos piparus un sāli. Visu kārtīgi samīca un veido kotletes. Cepeštraukā, kurš iepriekš ieziests ar eļļu, liek kotletes un cep cepeškrāsni apmēram 30 minūtes.
R3.jpg - 13.39 KB
5. Kad kotletes sāk apbrūnēt, tās ar lāpstiņu apgriež uz otru pusi un pārlej ar sasmalcinātiem konservētajiem tomātiem. Karstumu cepeškrāsnī samazina uz 160 grādiem un cep kotletes vēl apmēram 75 minūtes, līdz tomāti sabiezējuši biezā mērcē un kotletes mīkstas. Cepšanas laikā kotletres vēl divas reizes apgroza.
R2.jpg - 13.99 KB
6. Kotletes liek uz šķīvja, pārkaisa ar sasmalcinātu baziliku, rīvētu Pecorino sieru un pasniedz karstas.
R4.jpg - 9.83 KB
7. Labu apetīti.
R1.jpg - 12.01 KB 

Komentāri (5)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Coco
Italu virtuve ir loti daudzveidiga. Vini ediena pagatavosanai pieiet ar ipasu uzmanibu un fantaziju :) Laba recepte!
27.07.2009. plkst. 16:59
Princese
Es kotletes tikai cepu cepeskrsasni,vielaiciigi var daudz izcept(tas gan atkariigs no pannas lieluma).
08.05.2009. plkst. 19:07
italija
gards jau ir bet pa daudz italju vardu"ricotta" biezpiens "pancetta" zaveta gala.. vai italiski vai latviski izdomaa
28.09.2008. plkst. 20:54
Tādas kotletes neesmu rewdzējusi.
10.08.2008. plkst. 12:51
labi nav nācies kotletes cept cepeškrāsnī, bet pat viltotajam zaķim nevajag tik daudz laika...
01.08.2008. plkst. 11:43

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Baltais vīns iederas pie „baltās” gaļas (vistas, tītara, zivs, delikatesēm no jūras veltēm, piena sivēnam)

Pasākumi

Izdots Ingus Pētersons un Ziemeļlatvijas kameransambļa CD “Emīls Dārziņš un Volfgangs Dārziņš –Satikšanās”

“Satikšanās” – tā ir tēva un dēla Emīla un Volfganga Dārziņu, dziedātāja Ingus Pētersona un Ziemeļlatvijas kameransambļa satikšanās ne tikai mūzikā, bet arī dzīvē un mūžībā....