Cepta vista ar cous - cous marokāņu gaumē

Cepta vista ar cous - cous marokāņu gaumē

1. solis mērtraukā sadrupina vistas buljona kubiciņu un pievieno tam safrānu vai kurkumu.
7 1.jpg - 46.33 KB
2. solis pārlej pāri 300 ml verdoša ūdens un atstāj ievilkties.
7 2.jpg - 36.14 KB
3. solis ķiploku var ērti nomizot, ja uz ķiploka daiviņas uzliek naža asmeni un uzspiež ar plaukstas pamatni.
7 5.jpg - 36.08 KB
4. solis un sasmalcina sīpolu un ķiploku. Paprikai izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
7 3.jpg - 40.43 KB
5. solis vistu stilbiņiem novelk ādu un apkaisa ar sāli un pipariem.
7 6.jpg - 41.5 KB
6. solis uz vidēji karstas pannas uzkarsē olīveļļu un liek cepties vistu.
7 7.jpg - 44.38 KB
7. solis vistu cep 5 – 10 minūtes, laiku pa laikam apgrozot, līdz tā kļūst zeltīti brūna.
7 9.jpg - 49.01 KB
8. solis tad vistai pievieno sasmalcinātos sīpolus, ķiplokus un papriku.
7 10.jpg - 44.44 KB
9. solis laiku pa laikam apmaisot, cepšanu turpina vēl 5 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
7 8.jpg - 48.27 KB
10. solis tad pievieno kanēli, čili pulveri, vistas buljonu un medu.
7 4.jpg - 50.94 KB
11. solis pannas saturu karsē, līdz šķidrumus uzvārās.
7 13.jpg - 44.27 KB
12. solis
tad pannai uzliek vāku un sautē vēl 15 minūtes. Kamēr vista gatavojas pēc instrukcijas sagatavo 100 g cous - cous – tas būs pietiekami divām personām. Cous - cous nosedz ar vāku, lai neatdziest.
7 12.jpg - 45.54 KB
14. solis kad vista gatava , to izņem laukā no mērces un novieto siltumā. Vistu var likt kopā ar cous - cous.
7 14.jpg - 46.73 KB
15. solis
mērci karsē uz lielas uguns apmēram 4 – 5 minūtes, līdz tās tilpums samazinās par 1/3 un mērce kļūst biezāka. Tad mērci noņem no uguns un tai piejauc no ½ citrona izspiestu sulu.
7 15.jpg - 43.1 KB
16. solis uz šķīvjiem liek cous - cous, vistu, pārlej ar mērci un pasniedz. Labu apetīti.
7 16.jpg - 49.78 KB

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Arturs
Nu baigi labs, ļoti garšo
20.03.2010. plkst. 20:17
Dievs
Bet ir jau arī garšīgs ēdiens!
16.05.2009. plkst. 17:17
Mmmmmmmmm!! Būs jāpamēģina!! Man jau ļoti garšo tas cous cous :)
21.05.2008. plkst. 11:37
Izskatās ļoti gardi!
20.05.2008. plkst. 10:59

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Garšas kārpiņas dzīves ilgums ir 10 dienas

Pasākumi

Atklās Dziesmu svētkiem veltītu izstādi

4.aprīlī plkst. 16.00 Gulbenes Vēstures un mākslas muzejā notiks jaunas izstādes atklāšana. Šoreiz to piedāvās TLMS „Sagša”, kas veidojusi izstādi „Vispārējo Dziesmu un deju...