Fetučīni nūdeles ar tomātu - bazilika mērci un steika sloksnītēm

Fetučīni nūdeles ar tomātu - bazilika mērci un steika sloksnītēm

1. solis lai pagatavotu mērci būs nepieciešami 1,5 kg tomātu, 1 – 2 čili pipari, 2 – 3 ķiploka daiviņas, ¾ tase bazilika un 2 ēdamkarotes olīveļļas. Vispirms atliek malā vienu tomātu salātiem, tad pārējos sagriež gabaliņos un liek cepties olīveļļā uz karstas pannas.
15 2.jpg - 40.65 KB
2. solis šajā receptē izmantots viens čili pipars, ja vēlaties mērci asāku, varat izmantot divus čili piparus. Čili uzmanīgi sasmalcina un pievieno tomātiem.
15 4.jpg - 38.26 KB
3. solis tad sasmalcina ķiplokus.
15 5.jpg - 39.77 KB
4. solis pannā uz vidēji karstas liesmas ar putojamo slotiņu enerģiski sakuļ olīveļļu, čili, tomātus un pusi ķiploku. Kad tomātu masa sakulta biezenī nedaudz samazina karstumu un turpina biezeni sautēt uz atklātas pannas.
15 6.jpg - 45.87 KB
5. solis
kad mērce sāk sabiezēt, tā izskatās apmēram šādi.
15 7.jpg - 37.27 KB
6. solis pievieno pārējos ķiplokus, un maisot turpina karsēšanu vēl kādas 10 minūtes. Tad mērci noņem no plīts un iemaisa sakapātu baziliku. Dažus lielākos bazilika zariņus pataupa salātiem.
15 8.jpg - 46.13 KB
7. solis steikam atgriež taukus un tad liek cepties. Kad tas gatavs, steiku sagriež plānās sloksnītēs. Vienlaicīgi verdošam ūdenim pievieno 1/8 tējkarotie sāls un liek vārīties fetučīni nūdeles. Šīs nūdeles bija gatavas pēc 14 min.
15 9.jpg - 37.86 KB
8. solis kamēr steiks un nūdeles gatavojas, var pagatavot mērci. Bļodā sajauc 8 ēdamkarotes olīveļļas, 1 tējkaroti jūras sāls, 1 tējkaroti melno piparu un oregano pēc vēlēšanās.
15 10.jpg - 40.71 KB
9. solis tagad var pagatavot salātu piedevu. Šķīvja maliņā uz sasmalcināta bazilika kārto tomātu šķēlītes.
15 11.jpg - 41.2 KB
10. solis
sarīvē Parmasen sieru un pārkaisa tomātu šķēlītes.
15 12.jpg - 38.86 KB
11. solis nokāš nūdeles un liek uz šķīvja blakus salātiem. Tad nūdeles pārlej ar tomātu mērci, kurai joprojām vajadzētu būt siltai. Mērcei pa virsu liek steika sloksnītes. Tad visu pārslaka ar olīveļļas – piparu mērcīti un pasniedz. Labu apetīti.
15.jpg - 51.64 KB

Komentāri (5)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
dima
super recepte.penelope,tev suudiigs veeders.tas kaa tu gatavo,neinteresee....raksti savu recepti,ne korigee so
24.02.2010. plkst. 17:05
Ļoti garšīgi! Es pati tādu gatavoju mājās. Tikai tomātus es ņemu burkā no Itālijas - Tomāti savā sulā. Tad mērci var pagatavot daudz ātrāk.
14.05.2008. plkst. 15:01
Itālisks ēdiens! Pagatavošanai prasa laiku! Pasniedzot var iemalkot Itāļu vīnu un tad sajusties kā Itālijā!
06.05.2008. plkst. 13:57
soļiem nav ne vainas, tos var pievārēt pat pamuļķis ar abām kreisajām rokām (jau iepriekš atvainojos visiem šo lasošajiem kreiļiem)! bet 1,5 kg sautēti sarkanie tomāti, gan ir pārāk ekstrēmi manam vēderam...man liekas sanāktu pārāk skāba tā mērce, nez cik porcijām tas viss domāts? Es noteikti miksētu sarkanos ar dzeltenajiem vai oranžajiem tomātiem.
06.05.2008. plkst. 13:46
Daudz to soļu , bet mēģināt var ;
05.05.2008. plkst. 19:42

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pēc pārēšanās dzirde kļūst mazāk asa

Pasākumi

Kārlis Kazāks "Tu neguli"

Dziesminieks Kārlis Kazāks jau tuvākā mēneša laikā gatavojas laist klajā solo albumu, kas būs pirmais jaunais mūziķa publicētais materiāls kopš 2002. gada grupas Oceanfall ieraksta Upe...