Cepta vistas fileja ar baltvīna mērci

Cepta vistas fileja ar baltvīna mērci

1. solis abas vistas filejas pārgriež uz pusēm.
6    9.jpg - 37.88 KB
2. solis sajauc visas marinādes sastāvdaļas.
6    8.jpg - 37.53 KB
3. solis vistas filejas viegli izklapē ar gaļas āmuriņu, apsmērē ar marinādes pastu un atstāj ievilkties vismaz 30 minūtes.
6    7.jpg - 36.88 KB
4. solis lai pagatavotu mērci, katliņā uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas un tad tai pievieno 60 g sviesta. Kad sviests izkusis, tajā sautē ķiplokus, šaloti un sīpolu, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi. Jāuzmana, lai nekas nepiedeg, jo tas sabojātu mērces garšu. Tad pievieno sadrupinētu vistas buljonu un kārtīgi visu samaisa. Pēc tam uzmanīgi iemaisa 1/4 vai 1/3 tasi miltus. Mērcei ļauj vārīties apmēram 2 minūtes un tad, palēnām maisot, pievieno 1/3 pudeli vīna. Vīnu var pievienot arī pakāpeniski pa daļām, pēc katras reizes mērci kārtīgi izmaisa un izšķīdina visus kunkuļus.
6   10.jpg - 34.61 KB
5. solis kad vīns pievienots, mērci turpina karsēt uz lēnas uguns apmēram vienu stundu, līdz tās tilpums uz pusi samazinās. Tad pievieno saldo krējumu un atkal turpina mērci karsēt, līdz tās tilpums uz pusi samazinās.
6    6.jpg - 35.29 KB
6. solis divus citronus izrullē ar plaukstu pret galdu, līdz tie nedaudz saspaidās. Tad citronus pārgriež uz pusēm un izspiež visu iespējamo sulu. Citronu sulu iemaisa mērcē un turpinā karsēt, līdz mērces tilpums samazinās par 1/4. Tad nogriež uguni pavisam nost un mērcei pievieno nedaudz paprikas pulvera un sāls. Mērci lēnām samaisa un tad pievieno 1/4 tasi itāļu garšvielas vai arī pētersīļu, bazilika, oregano, timiāna, rozmarīna u. c. garšvielu maisījumu. Garšvielas iemaisa lēni un uzmanīgi un tad, nepārtraucot maisīšanu, mērcē iemet apmēram 60 g gabaliņos saplucināta sviesta.
6    5.jpg - 38.05 KB
7. solis rupji sakapā pāris ķiploka daiviņas, 1/2 sīpola un liek cepties uz karstas pannas 60 gramos sviesta, līdz sīpoli sāk karamelizēties un sabrūnina sviestu.
6    4.jpg - 40.29 KB
8. solis tad cep vistas filejas  - apmēram 4 minūtes no katras puses. Cepot, vistas filejas no abām pusēm apslaka ar izspiesto sulu no trešā citrona.
6    3.jpg - 40.77 KB
9. solis kad filejas gatavas, no pannas notecina sviestu un pielej 1/4 tasi vīna. Izslēdz tvaiku nosūcēju. Ja jums ir gāzes pavards, tad pie tās pašas uguns arī aizdedzima vīnu un ļauj pāris sekundes liesmot. Ja gatvojat uz elektriskā pavarda, kā receptes autors, tad ļauj pannai nedaudz atdzist, tad vidū ielej nedaudz vīna + kausēta sviesta un tur iemet degošu sērkociņu. Kad liesma ir apbrūninājusi vistas filejas, pannai veikli uzliek vāku un nodzēš uguni. Virtuvi aizdedzināt nebūtu vēlams.
6    2.jpg - 48.3 KB
10. solis vistas filejas liek uz šķīvja, pārlej ar vīna mērci, rotā un pasniedz ar piedevām pēc katra gaumes un vēlēšanās. Labu apetīti.
6    11.jpg - 46.25 KB

Komentāri (3)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
hcx
Es īsti nesaprotu, kā 8. punktā plānots vīnu aizdedzināt. Grādu, ziniet, pamaz.
08.07.2013. plkst. 14:19
Zanīte
man patīk, kā ieteikts neaizdedzināt virtuvi :)
05.07.2009. plkst. 22:55
vikiisa
izskatās garšīgi;)
06.04.2009. plkst. 22:00

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Japānā ir tradīcija, ka suši, ko speciāli Tev pagatavojušas pavāra siltās rokas, ir jāēd ar rokām. Turklāt, tas ir kā uzslava un cieņa pavāram, it īpaši, ja suši Jūsu acu priekšā ir pagatavojis ēstuves saimnieks. Šī tradīcija saucas angliski „skinship” – kontakts caur ādu

Pasākumi

Roberts Lejasmeijers un Reverss “restaurē” vecu grupas Vaidava hitu!

Šī brīža slavenākais pašmāju remiksu autors Roberts Lejasmeijers, kurš vēlreiz par globāliem Latvijas hitiem padarījis grupas Jumprava dziesmu “Ziemeļmeita”, Noras Bumbieres “ Es...