Lasītāju receptes

Valentīna dienas kūka

vera 2008-07-09

Valentīna dienas kūka

Sastāvdaļas
2 paciņas saldētas kārtainās mīklas (400-500 g)
1 olas baltums
50 g mandeļu pārslu
100 ml (100 g) cukura

Pildījums
3 grami želatīna
2 ēd-k. (15 ml) ūdens
1 l (500 g) zemeņu
100 ml (100 g) biezpiena
300 ml (300 ml) bieza krējuma
50 ml (30 g) dekoratīvā cukura ar zemeņu garšu

Garnējums
50 g baltās šokolādes
sarkanais un zaļais marcipāns


Sasildīt cepeškrāsni līdz 200°C.

Atsevišķi izrullē abus kārtainās mīklas gabalus un no katra gabala izgriež divas sirdis. Noziež ar olas baltumu un pārkaisa ar mandeļu pārslām un cukuru. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 12 minūtes. Novieto uz paliktņa atdzist.

Uzbriedina želatīnu lielā daudzumā ūdens. Saspaida zemenes (var izmantot arī mikseri). Pievieno biezpienu un dekoratīvo cukuru ar zemeņu garšu. Katliņā izkausē želatīnu ar ūdeni. Pirms želatīna pieliešanas pildījumam tam pievieno pāris ēdamkarotes zemeņu maisījuma. Sakuļ krējumu stingrās putās un pievieno zemeņu maisījumam. Uzziež vai uzsmidzina pildījumu divām sirdīm un tām virsū uzliek abas pārējās sirdis. Sirdis dekorē ar sarīvētu balto šokolādi un marcipāna ziediem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Lielākais kabacis pasaulē svēra vairāk kā 65 kg

Pasākumi

Mākslas dienas 2009 Latgales Kultūrvēstures muzejā

Kā katru pavasari, arī šogad, visā Latvijā 18.aprīlī ir sākušās un līdz 17.maijam turpināsies Mākslas dienas 2009. Rēzeknē ikviens tiek aicināts „ķert mākslu”, ko tiešā un...