Biscotti cepumi ar šokolādes gabaliņiem un žāvētiem ķiršiem

Biscotti cepumi ar šokolādes gabaliņiem un žāvētiem ķiršiem

1. solis uzkarsē cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā un sasmalcina šokolādi.
10 4.jpg - 41.05 KB
2. solis tad liek cepeškrāsnī lazdu riekstus un apgrauzdē, līdz tie sāk smaržot un kļūst gaiši brūni. Apgrauzdētos riekstus ber uz virtuves dvieļa un noberzē miziņas, kuras tagad viegli nāks nost.
10 2.jpg - 48.07 KB
3. solis
notīrītos riekstus sasmalcina ar nazi vai arī ievieto maisiņā un sadauza ar virtuves āmuriņu.
10 17.jpg - 39.92 KB
4. solis tad ar asu nazi sasmalcina nedaudz sīkāk žāvētos ķiršus. Ja ķirši ir ļoti sausi un cieti, tos pāris minūtes patur verdošā ūdenī, lai vieglāk sasmalcināt.
10 3.jpg - 37.72 KB
5. solis sarīvē muskatriekstu uz vissmalkākās rīves.
10 16.jpg - 40.08 KB
6. solis
izloba no trim kardamona pākstīm graudiņus un piestā saberž smalkā pulverī. Šāds kardamona pulveris būs nesalīdzināmi aromātiskāks, par veikalā nopērkamo.
10 5.jpg - 34.11 KB
7. solis bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.
10 6.jpg - 42.31 KB
8. solis sviestu sagriež gabaliņos un izkausē.
10 7.jpg - 37.43 KB
9. solis izkausēto sviestu sajauc ar samaltajām garšvielām un vaniļas pulveri.
10 14.jpg - 37.05 KB
10. solis tad sviesta maisījumam pa vienai pievieno klāt olas.
10 8.jpg - 39.43 KB
11. solis tad pakāpeniski, pa ¼  pievieno miltu maisījumu, līdzbeidzot izveidojas bieza mīkla.
10 9.jpg - 44.31 KB
12. solis
tad mīklā iejauc sasmalcināto šokolādi un žāvētos ķiršus.
10 10.jpg - 47.58 KB
13. solis mīklu sadala divās vienādās daļās un liek uz cepamās pannas.
10 11.jpg - 41.84 KB
14. solis ar rokām izvedo no mīklas pikučiem garenas taisnstūrveidīgas pagales.
10 12.jpg - 41.49 KB
15. solis
biscotti pagales cep cepeškrāsnī 25 minūtes vai arī līdz tās kļūst zeltīti brūnas.
10 18.jpg - 42.22 KB
16. solis cepumam ļauj atdzist apmēram stundu un tad sagriež šķēlēs pa diagonāli. Šādi pagatavoti cepumi ir gatavi ēšanai, tomēr ja vēlaties iegūt cietāku un kraukšķīgāku biscotti, sekojiet nākamajiem soļiem.
10 13.jpg - 48.54 KB
16. solis biscotti šķēles sāniski izliek uz cepamās pannas un cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī vēl 15 minūtes. Tad izslēdz cepeškrāsni, paver tās durvis nelielā spraudziņā un ļauj biskoti šādā veidā atdzist vēl 15 minūtes.
10 15.jpg - 48.61 KB
17. solis šokolādes ķiršu biscotti gatavi pasniegšanai. Labu apetīti.
10 1.jpg - 41.75 KB

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
nja[mm]am ir laix.
miiklinj, es sho te biju sev dzimenee uztaisiijuse. [lick] Bija taada njamma. [lick]
28.07.2008. plkst. 15:52
miiklinja
izskataas gardi :)
19.06.2008. plkst. 16:17

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 20. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Japānā ir tradīcija, ka suši, ko speciāli Tev pagatavojušas pavāra siltās rokas, ir jāēd ar rokām. Turklāt, tas ir kā uzslava un cieņa pavāram, it īpaši, ja suši Jūsu acu priekšā ir pagatavojis ēstuves saimnieks. Šī tradīcija saucas angliski „skinship” – kontakts caur ādu

Pasākumi

Pedigree un Whiskas ir palīdzējuši 12 Baltijas dzīvnieku patversmēm

Dzīvnieku barības ražotāju „Pedigree” un „Whiskas” rīkotās akcijas rezultātā kopumā tika ziedoti 60 tūkstoši eiro 12 Baltijas dzīvnieku patversmēm. Septembrī un oktobrī...