Sviesta cepumu virpulīši ar pekanriekstu - rozīņu pildījumu

Sviesta cepumu virpulīši ar pekanriekstu - rozīņu pildījumu

1. solis vispirms noregulē mikseri uz maziem apgriezieniem un sakuļ ½ tasi sviesta ar ½ tasi cukura. Tad noregulē mikseri uz maksimālo jaudu un saputo sviesta masu gaisīgās putās.
356_image2.JPG - 8.21 KB
2. solis Atkal noregulē mikseri uz minimālu jaudu un sviestam pievieno 1 ¾ tasi miltu, olu, ½ tējkaroti vaniļas cukura un šķipsnu sāls. Ja mīkla ir pārāk drupena, tai piejauc klāt nedaudz auksta ūdens un, kad mīkla kļūst viendabīga, to samīca bumbā.
356_image2.JPG - 8.21 KB
3. solis
mīklas bumbu ietin pārtikas plēvē un uz stundu ievieto ledusskapī.
356_image4.JPG - 6 KB
4. solis ja esat ļoti nepacietīgs, varat mīklu ievietot saldētavā uz pus stundu, vai arī līdz mīkla kļūst tik stingra, ka ar to var darboties.
6 8.jpg - 21.4 KB
5. solis kamēr mīkla dzesējas, sasmalcina pekanriekstus.
356_image7.JPG - 9.14 KB
6. solis tad sasmalcina arī rozīnes.
356_image8.JPG - 6.56 KB
7. solis lai pagatavotu cepumu pildījumu,bļodiņā liek sasmalcinātos riekstus, rozīnēs, medu, rīvēto apelsīnu miziņu, kanēli un ¼ tasi mīksta sviesta.
356_image91.JPG - 7.87 KB
8. solis pildījuma masu kārtīgi samaisa.

356_image10.JPG - 9.91 KB
9. solis pusi sviesta mīklas izveltnē uz cepamā papīra loksnes veidojot iespējami vienmērīgu taisnstūri. Izveltnētajai mīklas kārtai pāri vienmērīgi izlīdzina pusi no pildījuma masas un tad ar cepamo papīru piepalīdzot saveļ ruletē.
356_image11.JPG - 8.74 KB
10. solis izveidoto ruleti ietin virtuves plēvē un atkal ievieto uz vienu stundu ledusskapī vai arī uz pus stundu saldētavā. Tad tādā pašā veidā pagatavo ruleti no otras mīklas puses.
356_image12.JPG - 6.74 KB
11. solis uzkarsē cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā un sagriež atdzesēto mīklas ruleti šķēlītēs.
356_image13.JPG - 6.85 KB
12. solis pannu izklāj ar cepamo papīru un liek cepumus cepties. Cep līdz tie kļūst viegli zeltaini un pieskata lai nepiedeg apakšas. Ja nepieciešams, noregulē cepeškrāsns temperatūru nedaudz zemāk.
356_image14.JPG - 10.64 KB
13. solis gatavos cepumus ņem ārā no cepeškrāsns un atdzesē.
356_image15.JPG - 12.95 KB
14. solis šādi cepumi labi garšos arī ar citiem pildījumiem – šokolādes sviestu vai aprikožu džemu, ļaujiet tikai vaļu savai fantāzijai. Labu apetīti.
1 ll1.jpg - 42 KB

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Nata
Paldies par sho recepti, tuliit pat ieshu eksperimenteet :) Jautaajumam par taseem sviesta, te buus atbilde ;) 1/8 cup 30 grams 1/4 cup 55 grams 1/3 cup 75 grams 3/8 cup 85 grams 1/2 cup 115 grams 5/8 cup 140 grams 2/3 cup 150 grams 3/4 cup 170 grams 7/8 cup 200 grams 1 cup 225 grams
16.12.2012. plkst. 20:00
Sanita
Cik tas ir,tase????Kālab visās receptēs visas sastāvdaļas ir tasēs?????
30.06.2008. plkst. 17:54
Zane
Izskatās patiešām apetīti rosinoši. Vai pekanriekstu vietā varētu likt ārī valriekstus?
13.05.2008. plkst. 20:31
Vizūāli pievilcīgi cepumi, kurus var likt uz galda viesu pieņemšanās!
06.05.2008. plkst. 13:55

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja uzturā lietosiet pārāk daudz sparģeļus, urīns kļūs spilgti dzeltens

Pasākumi

Andrejsalā skanēs industriālā mūzika

Piektdien, 29. augustā, Andrejsalas dienvidu krastā pietauvotajā Peldošajā darbnīcā nr. 659 notiks Latvijas industriālās mūzikas festivāls Naktsmaiņa, kas ilgs no pulksten 19.00 līdz pat...