Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-09-26

Polentas pica ar sēnēm

Sastāvdaļas:
Mīklai:
• 1,5 glāzes kukurūzas miltu
• 1 tējkarote sāls
• 1,5 l ūdens
• 2 ēdamkarotes sviesta
Pārklājumam:
• 200 g gaileņu vai šitake (svaigu vai saldētu)
• 2 ķiploka daiviņas
• 100 g tomātu mērces
• 2 ēdamkarotes kaperu
• 50 g anšovu
• 50 g olīvu (bez kauliņiem)
• 50 g olīveļļas
• sāls, pipari
Rotāšanai:
• svaigs timiāns

Pagatavošana:

Katlā ar biezu apakšu uzvāra ūdeni. Iemaisa sāli. Nepārtraukti maisot, pievieno miltus. Turpinot maisīt, vāra 30 minūtes, kamēr polenta sāk atlekt no katla malām. Iemaisa sviestu. Apaļu veidni izklāj ar pergamenta papīru, virsū liek izveltnētu mīklu. Pārziež ar tomātu mērci. Virsū liek uz pannas ar ķiplokiem apceptas sēnes. Uzkaisa sagrieztas olīvas, kaperus un anšovus, aprasina ar eļļu. Cep krāsnī 200 °C temperatūrā 10–12 minūtes. Gatavu apkaisa ar sasmalcinātu timiānu

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Stipri etiķaini ēdieni samazina mēles jūtīgumu un spēju atšķirt skābu, rūgtu, sālītu un saldu garšu

Pasākumi

Izstāde „Akvarelis” mākslinieka Jāņa Undas piemiņai

No 22. aprīļa līdz 23. maijam Latgales Kultūrvēstures muzeja Izstāžu nama Lielajā zālē (Atbrīvošanas alejā 100a, Rēzeknē) skatāma akvarelistu darbu izstāde „Akvarelis”, veltīta...