Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-09-26

Pankūkpica

Sastāvdaļas:
3 porcijām nepieciešams:
125 g miltu
1/8 l piena
1/8 l krējuma
2 olu dzeltenumi
1 vesela ola
10 g sviesta
100 g vārīta šķiņķa
2 tomāti
pipari, sāls, ķiploks
½ sīpola
50 g Gouda siera
baziliks

Pagatavošana:

Šīs pankūkpicu sastāvdaļas pietiek 9 plāni pildītām pankūkām. Ar domu, ka tā būs neliela maltīte, vienā porcijā šeit ierēķinātas 3 pankūkas.


Miltus sajauc ar pienu un krējumu gludā masā. Olu dzeltenumus un vienu veselu olu iejauc mīklā. Pievieno šķipsniņu sāls. Vārītu šķiņķi sagriež plānās strēmelītēs. Sagatavo garšvielas. Ķiploku un sīpolu nomizo, sagriež uz pusēm un sakapā plānās šķēlītēs. Smalki sarīvē Gouda sieru. Sagatavo baziliku garnēšanai.


Pankūku pannu uzsilda uz vidējas uguns un mazliet ietauko ar sviestu. Pannas vidū uzliek karoti mīklas un izsmērē to par plānu pankūku. Temperatūru uz brīdi paaugstina, ieslēdzot lielo uguni, lai pankūka apceptos viegli brūna. Taču mīklas izsmērēšanas brīdī pannai vienmēr jābūt uz vidējas uguns. Tādā veidā izcep visas plānās pankūkas.


Plāno pankūku pildījumam pannu uzliek uz vismazākās uguns. Ņem pa vienai pankūkai un liek uz pannas un piepilda ceturto daļu ar Gouda sieru un pārējām piedevām. Kad siers ir viegli izkusis, tam saloka pāri pankūkas pārējās malas. Pizza Crêpes pasniedz pēc iespējas karstas.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

Mākslinieku AIVARA VILIPSŌNA & RUDĪTES GODFREY izstāde “PASLĒPUSIES PUMA”

”Paslēpusies Puma” - tā savu izstādi nosaukuši mākslinieki - Rudīte Godfrey (ASV) un Aivars Vilipsōns. Zīmējumi un ciļņi.
”Mani sauc Ru di te, nāku no Austrumeiropas un sirdī...