Lasītāju receptes

Šķinķa pīrādziņi

pupsiks 2009-01-14

Šķinķa pīrādziņi

Kārtainā mīkla (RIMI nopērkama Tešla vai var arī gatavot pats)
Šķinķis vai krūtiņa
Sīpols
Ola
Ķimenes
Majonēze
Pipari

Ja izmanto saldēto kārtaino mīklu, to izņem no iepakojuma un izliek uz galda, lai atkūst. Pilnīgi pietiek ar istabas temperatūru, mīklu nevajag sildīt.
Šķinķi vai labāk krūtiņu sakapā mazos gabaliņos. Tā pat arī sīpolu. Proporcija varētu būt aptuveni 4:1 (sīpolus var likt arī mazāk, ja negaršo). Šķinķi un sīpolus ber bļodā, pievieno nedaudz piparus (pikantumam) un samaisa. Lai masu vieglāk pildīt pīrāgos, pievieno mazliet majonēzi (uz 0,5 kg pildījuma 2 ēdamkarotes). Visu vēlreiz kārtīgi samaisa.
Atdzisušo mīklu sagriež trīsstūros (no vienas sloksnītes sanāk ~ 10 trīsstūrīši), nedaudz izrullē. Resnākajā galā liek tējkaroti pildījuma un mīklu sarullē pīrādziņa formā.
Gatavos pīrādziņu kārto cepešpannā uz cepamā papīra. Pārsmērē ar sakultu olu un pārber ar nedaudz ķimenēm.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem (ideāli, ja iespējams karstā gaisa režīms ar grillu no augšas, tad virspusītes paliek zeltaini brūnas ātrāk). Pīrādziņi jācep 10 - 15 minūtes.
Labu apetīti!

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
šitādus mazus, gardus briesmonīshus man arī tīk gatavot. njamma! tikai es pēc savas receptes:)
16.01.2009. plkst. 14:33

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Olas satur ne tikai daudz vitamīnu, minerālvielu un olbaltumvielu, bet arī holesterīnu, tāpēc ir prātīgi to lietošanu uzturā samazināt līdz 3 – 4 nedēļā

Pasākumi

Izdoti divi pirmie CD sērijā „Uzliec kaut ko jautrāku”

Kompānija Mikrofona Ieraksti uzsākusi jaunu izlašu sēriju „Uzliec kaut ko jautrāku” un šonedēļ mūzikas veikalos būs pieejams pirmie divi CD. Tajos apkopotas dziesmas, kuras jau guvušas...