Marinēti sarkanie kāposti

Kāpostus attīra, nomazgā, sadala daļās, kuras blanšē 2-3 minūtes vārošā ūdenī. Lai uzlabotu kāpostu krāsu, ūdenim pievieno sāli un citronskābi ( uz 1l ūdens - 10g sāls un 0,5g citronskābes). Pēc blanšēšanas kāpostus liek uz restītēm un atdzesē zem tekoša ūdens. Liek burkās un pārlej ar marinādi - sāli un cukuru izšķīdina karstā ūdenī, vāra 10-15 minūtes, tad izkāš ar plānu audumu un pievieno etiķi. Burkas aizvāko un liek vēsumā. Ilgai glabāšanai vispirms sterilizē un pēc tam aizvāko.

Vāja marināde (1l uzlējuma) - 1ēdamk. sāls, 1 1/2 ēdamk. cukura, 3 1/4 glāzes ūdens, 3/4 glāzes 5% etiķa.

Vidēji stipra marināde (1l uzlējuma) - 1 ēdamk. sāls, 1 1/2 ēdamk. cukura, 3 glāzes ūdens, 1 glāze 5% etiķa.

Asa marināde (1l uzlējuma) - 1 ēdamk. sāls, 1 1/2 ēdamk. cukura, 2 glāzes ūdens, 2 glāzes 5% etiķa.

 

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
anna
Kāpēc tik sarežģīti? Kāpostus sagriež, ieliek burkās un pārlej ar vārošu vidēji stipru marinādi. Visa māksla. Garšo lieliski. Galvenais - garšīga marināde.
28.06.2008. plkst. 18:30

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Krokuss – pati dārgākā garšviela pasaulē. Pat niecīgs krokusa daudzums piedod produktiem zeltīti dzeltenīgu krāsu un brīnišķīgi savdabīgu garšu

Pasākumi

Bezmaksas mūzikas kampaņa saņem “Zelta āmuru”

Piektdien, 26.septembrī Platforma Music un Wrigley’s Orbit bezmaksas mūzikas lejupielādes kampaņa saņēmusi 9.starptautiskā reklāmas festivāla “Golden Hammer” balvu kategorijā “Best...