Svētku maltīte kopā ar restorānu „Gutenbergs”

Svētku maltīte kopā ar restorānu „Gutenbergs”

Restorāna „Gutenbegs” ēdieni vienmēr izceļas ne tikai ar to lielisko garšu, bet arī ar to krāšņo un interesanto noformējumu.

Pateicoties restorāna šefpavāram Rolandam Rudzātam piedāvājam arī Jums izmēģināt un papildināt savu svētku galdu ar interesantiem un gardiem ēdieniem.

Kad Adventes vainagā visas svecītes jau nodegušas, svētku galdā liktais Adventas vainags noteikti radīs īsto svētku gaisotni.

Adventas vainags2.jpg - 95.61 KB

Nepieciešamās sastāvdaļas

Kartupeļu biezenis
baltās zivs fileja (tilapija, sviesta zivs)
garšvielas (dilles, sāls, pipari, rozmarīns)
citrons
burkāns
ogas (jāņogas, mellenes)

Pagatavošana

Balto zivi samaļ ar garšvielām (sāls, pipari, citrons) un satin plēvē (desiņas). Vāra 8 – 10 minūtes.
Ņem ārā no plēves, apviļā sakapātos zaļumos (dillēs).

Kartupeļu biezeni caur konditorejas maisiņu izspiež aplī un apdedzina ar fēnu vai liek krāsnī (200 C temperatūra, pāris minūtes).

Kārto uz šķīvja. Vispirms uzliek kartupeļu biezeni, tajā sasprauž „svecītes” (zivs) un iesprauž burkānus (liesmiņas).

Dekorē ar ogām (mellenes, jāņogas).
Kā skujas izmanto rozmarīnu.

Kas gan ir Ziemassvētki bez piparkūkām? Bet cik tad var mieloties ar tradicionālajām piparkūkām?! Lūk, lieliska ideja, ko vēl var pagatavot no šī tradicionālā un neaizstājamā svētku ēdiena.

Piparkūku parfē1.jpg - 74.03 KB

Nepieciešamās sastāvdaļas

Piparkūkas
cukurs
rieksti
saldais krējums
olas
brūklenes

Pagatavošana

Karamelizē cukuru, pievieno riekstus. Atdzesē. Kad masa kļuvusi cieta, to saspiež drumstalās. Iemaisa olās.

Izcep piparkūkas un tās sasmalcina.

Saputo saldo krējumu.

Visu samaisa, liek formītē un ievieto saldētavā.
Kad masa sasalusi, to ņem ārā no formiņas un kārto uz šķīvja.

Uz šķīvja kārto arī sasmalcinātas piparkūkas, sajauktas ar brūkleņu sīrupu.

Dekorē ar brūklenēm un apelsīna miziņu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Krizantēma, kas Ķīnā un Japānā tiek uzskatīta par svēto ziedu, ir ēdama. Abās valstīs no krizantēmu lapiņām gatavo lieliskus desertus: svaigas lapiņas iemērc sakultu olu un miltu maisījumā, izņem un apmērcē karstā eļļā. Japānā krizantēmas iedalījās ēdamajās un rūgtajās jeb ārstnieciskajās. Šajā augā ir daudz B grupas vitamīnu, askorbīnskābes, karotīnu, minerālsāļu, ogļhidrātu, kā arī liels daudzums olbaltumvielu, it sevišķi lapās

Pasākumi

Gaetāno Doniceti Mīlas dzēriens

Feličes Romani librets

Pirmizrāde 2009. gada 12.februārī Latvijas Nacionālajā operā
Pirmizrādes tiešraide – Latvijas Radio programmā Klasika
Iestudējums top ar AS Latvijas Balzama...