Kādu labumu mums dod gurķu sula?

Kādu labumu mums dod gurķu sula?

Par gurķu dzimteni tiek uzskatīta Indija, kur tos audzē jau kopš 3.gadu tūkstoša pirms Kristus. Savvaļas gurķi Indijā ir sastopami arī mūsdienās – tie aug mežos, apvijušies ap kokiem. Senatnē gurķibijuši liels retums: kāds cietsirdīgs un skops turku sultāns Muhameds II – pat pavēlējis uzšķērst vēderu saviem septiņiem kalpotājiem, lai uzzin;atu, kurš no viņiem apēdis vienīgo gurķi, kas viņam bijis atsūtīts kā dāvana. Fakts, ka gurķi ir attēloti Senās Ēģiptes un Grieķijas klosteru freskās, liecina par gurķu cienījamo vecumu. Eiropā gurķi ieceļojuši no piekrastes Tuvo Austrumu valstīm.

Gurķu sula uzlabo apetīti, stiprina nervu sistēmu, sirdi, locītavas, zobus, normalizē arteriālo asinsspiedienu, ārstē reimatismu, aterosklerozi, uzlabo atmiņu un sejas ādu. Gurķu sula ir teicams urīndzenošs līdzeklis, tā palīdz atjaunot spēkus, to var lietot arī stomatoloģiskas saslimšanas gadījumos.

Gurķi satur 97% ūdens, 3% šķiedrvielas, 40% kālija, 10% nātrija, 7,5% kalcija, 20% fosfora un 7% hlora. Gurķi ir vērtīgs joda avots.
Nozīmīga gurķu sastāvdaļa ir ferments erepsīns, kas šķeļ olbaltumvielas un attīra zarnu traktu, iznīcinot tajā baktērijas un slimību ierosinātājus. Šo procesu veicina augstais ūdens saturs gurķos, kurā ir bioloģiski aktīvas vielas organismam ideāli uzņemamā formā.

100g gurķu satur tikai 14kkal...diētas cienītājām nebūs ilgi jādomā, kuru produktu iekļaut savā ikdienas ēdienkartē.

Diennaktī var lietot tikai līdz 100ml svaigas gurķu sulas.

Gurķu sulas efektivitāte pastiprinās, ja to lieto kopā ar citām sulām.

Taču izrādās, ka gurķu sula dara brīnumus ne tikai lietojot to iekšķīgi, arī saulē apdegušu ādu vislabāk sasmērēt tieši ar šo sulu, lai nejustu tik trakoti nepatīkamo apdeguma sajūtu.

Komentāri (15)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
pensionare
Man škiet, ka 100gr sulas nav bīstami jebkuram . Bet kam ir problēmas ar kuņģi,ilgstošā lietošana var saasināt .Pilnīgi piekritu \"izzi\"- ja iekšās ņepieņem- ar varu nevajag
07.08.2016. plkst. 12:37
izzy
Vari dzert cik organisms pienem,kad saks riebties tad arii vairak nedzersi,ta tas ir ar jebko.
22.02.2016. plkst. 19:21
daina
Jau vairākus gadus lietoju svaigi spiestu gurķu sulu no gurķiem, audzētiem savā dārzā. Varu izdzert pat nepilnu puslitru reizē. Labi veldzē slāpes un ir brīnišķiga pašsajūta.
24.08.2015. plkst. 15:40
Lita
Es ari gribētu zināt,kāpēc tik maz drīkst ,kāds pamatojums,un kas notiks,ja izdzers vairāk.
16.07.2015. plkst. 18:44
Daina
Dzeru gurķu sulu 2 reizēm pat 3x dienā pa 200ml protams tikai sezonā kad ir savi gurķi dārzā. Ļoti garšīga. Nesaprotu kurš rakstīja ka drīkst izdzert tika 100 g dienā. Pilnīgas muļķības, jo gurķi satur apmēram 90% strukturēto ūdeni.
14.09.2013. plkst. 21:46

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2017. gada 21. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Slikta augsnes kvalitāte ļauj iegūt labākus vīnus. Triks ir „izaicināt” vīnogulājus „strādāt” smagāk

Pasākumi

Izglītības programma. Mākslas klasika lv

Sākot ar 2008.gada oktobra mēnesi Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā jaunu izglītības programmu pieaugušajiem Mākslas klasika lv. 4 nodarbību cikla ietvaros interesenti varēs...