KĀDA NOZĪME IR ATTĪRĪŠANAS IEKĀRTU STĀVOKLIM?

Visu pievadkomunikāciju izbūvēšana no jauna vai tehniskais stāvoklis jau esošajām, ir viena no galvenajām lietām ar ko jātiek skaidrībā plānojot jauna mājokļa celtniecību vai esošā kapitālo renovāciju. Ņemot vērā to, ka visas komunikācijas sākot ar kanalizāciju un beidzot ar elektrību, tiek ieraktas zemē, tad par to funkcionalitāti ir jāpārliecinās laikus, lai pēcāk nerastos lieki izdevumi un problēmas. Bez kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas, nav iedomājams neviens mājoklis. Pastāv dažādi kanalizācijas un notekūdeņu filtrācijas veidi. Var uzzināt vairāk uzņēmuma mājaslapā, kā arī zemāk rakstā!

KĀDA ATŠĶIRĪBA SEPTIĶIM NO BIOLOĢISKĀS KANALIZĀCIJAS IEKĀRTAS?

Septiķis, bioloģiskās attīrīšanas iekārtas un pilsētas centralizētā kanalizācijas sistēma ir opcijas, kas pieejamas tiem, kuriem būvējot māju, nepieciešams izbūvēt arī bio kanalizāciju. Bioloģiskās attīrīšanas iekārtas darbības rezultātā rodas tehniskais ūdens, kas ir lietojams otrreiz. Pārstrādāto ūdeni ir iespējams izmantot dārza laistīšanai vai citiem tamlīdzīgiem darbiem. Arī tā tīrīšana neprasa lielu uzmanību, taču tai nepieciešams elektrības pieslēgums, kura patēriņš nav lielāks kā ledusskapim. Savukārt septiķa uzstādīšana nozīmē trīs tvertņu un filtrācijas lauka izveidi un ierakšanu zemē. Atdalīto ūdeni nedrīkst lietot atkārtoti, tādēļ pāris reizes gadā jāizmanto asenizācijas pakalpojumi, kas septiķi izsūknē.

SEPTIĶU TĪRĪŠANAS GAITA

Kanalizācijas sistēmas izveidē savam mājoklim, ir jāpielāgojas pašvaldības noteikumiem. Ja 200 metru attālumā no būvobjekta atrodas centralizētais kanalizācijas vads, ir iespējams pieslēgties tam. Izmaksas nosaka dažādi faktori – nepieciešamo materiālu cena, darbs tiks veikts pašu spēkiem vai tiks algoti speciālisti un tamlīdzīgi. Ja tomēr centralizētajam kanalizācijas vadam nav iespējas pieslēgties, tālākās darbības nosaka gruntsūdeņu stāvoklis īpašumā un apkārtnē. Septiķa ierīkošana ir pietiekoši laba alternatīva vienkāršai privātmājai vai vasarnīcai. Otra opcija ir bio attīrīšanas iekārtas jeb bio kanalizācija, kas ir labs risinājums lielām saimēm un platībām, jo patērētā ūdens apjoms tiek filtrēts ar baktēriju palīdzību un pēcāk izmantojams atkārtoti, tiesa gan ne pārtikā, bet, piemēram, puķu laistīšanā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *