Riepas – kurā vietā nopirkt un tad kādā veidā atrast?

Jebkurš ir informēts, kad visbiežāk riepu maiņa notiek 2 reizes gadā – pavasarī un arī rudenī. Parasti tieši ar šādām zināšanām viss arī noslēdzas, turklāt reti kurš auto īpašnieks zinās to, tieši ar ko auto riepas atšķiras, kā arī kam tieši vērst pastiprinātu uzmanību, kad tiek izvēlētas, piemēram, vasaras riepas. Ļoti daudziem cilvēkiem patīk tā sauktās vissezonas riepas jeb riepas visam gadam, jo pastāv kļūdīgs viedoklis, ka, uzliekot šādas riepas, jebkādas problēmas var risināt ar vienu rāvienu. Tomēr ikvienam autovadītājam tomēr ir svarīgi izprast, ka riepu maiņa savam auto tiešām ir jāuztver nopietni. Tieši no riepu tipa jau ir atkarīgs ne vienīgi trokšņa līmenis salonā, bet arī saķere uz ceļa un braukšanas kvalitāte!

Gadalaiks, auto riepu zīmējums – kura vēl jāņem vērā?

Tieši svarīgākais pirms nopirkt auto riepas, ir izlasīt mašīnas ekspluatācijas instrukciju. Tieši šeit ražotājs norāda visas svarīgas riepu īpašības, kuras ievērojami atvieglos riepu atrašanu. Ja lietošanas dokumenti nemaz nav atrodami, iespējams apskatīties tos modeļus, kuri jau ir pārdošanā. Visbiežāk jau tiek skatītas diezgan lētas riepas, tajā pat brīdī ieteicams izpētīt vidējās klases variantus. Šajā gadījumā runa iet jau par aizsardzību, protams labāk pirkt drošas auto riepas. Ražotāji piedāvā cilvēkiem kā vasaras, tā ziemas riepas un pilnas sezonas modeļus. Nekļūdīgu riepu atrašana tieši sezonai ļauj tikt galā ar dažādiem laikapstākļiem – sniegu, lietu, salu vai tvaikojošu asfaltu. Pašas ziemas riepas tomēr ir diezgan mīkstas, kā arī elastīgas, tādēļ aukstā gaisa temperatūrā tās nekļūst cietas un arī trauslas. Auto riepu protektoros ir daudz lielu šķērsveida rievu, kuras labi noņem pielipušu sniegu un vēl dubļus. Vasaras sezonas riepām ir tipisks diezgan blīvs savienojums un arī izturība, arī saskaroties ar karstu asfalta ceļu. Vissezonas riepas ļoti karstās gaisa temperatūrās pārāk ātri ekspluatējas, bet tajā pat brīdī, ja tomēr ir samērā maza temperatūra, šādas auto riepas paliek diezgan cietas un vienlaicīgi trauslas. Labākā gaisa temperatūra pilnas sezonas auto riepu izmantošanai jau ir sākot ar 0 līdz pat +15 °C. Protektora raksts konkrēti atstāj iespaidu uz auto manevrētspēju un vadīšanu tieši uz konkrēta ceļa, konkrētā klimatā vai laikapstākļos. Garenie bloki rakstā samazina rites pretestību, samazina trokšņa līmeni un padara vadīšanu stabilu. Riepas, kurām ir raksti ar diezgan dziļām un platām šķērseniskām rievām – ūdens un arī dubļi efektīvāk tiek atgrūsti no riepām. Gadījumā ja rodas jautājumi auto riepu piemeklēšanā, vislabāk doties jau pie profesionāļiem.

Riepu serviss vai, piemēram, internetveikals, pie kā iegādāties riepas?

Tad, kad tiek skatītas riepas Rīgā vai arī citur mūsu valstī, visi savu meklēšanu sākam online vidē. Tādēļ mūsdienīgs riepu serviss noteikti ir ar savu mājas lapu. Riepu maiņa visbiežāk ir 2 reizes gada laikā, ir labi, kad ir uz vietas riepu noliktava, kurā glabāt Jūsu riepas līdz pat sākas laiks tās nomainīt. Nozīmīgi, kad veikala piedāvājuma klāstā būtu ne tikai riepas, bet arī riepu diski, kā arī tiks sniegti dažādi pakalpojumi, piemēram, riepu montāža. Nozīmīgs moments, kad ir pirktas jaunas riepas vai pat mainītas uz savām konkrētajai sezonai piemērotajām, ir riepu balansēšana, jo citā gadījumā var nebūt tik droši braukt. Uzmanīgi apskatiet klientu atsauksmes, mūsdienās onlainā jau var uzzināt visu, kas tad piemēram Jums atvieglos izvēlēties labāko riepu garāžu. Būtiski būs profesionāli darbinieki, kas gan nomainīs Jums riepas, tā arī ieteiks vislabākos riepu variantus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *