Kādas tieši auto riepas piemeklēt, lai sajusties droši uz ceļa?

Auto vadāmība, kā arī braukšanas ērtība būs atkarīga no tā, kādas tieši auto riepas bija piemeklētas. Tomēr, lai nodrošinātu vislabākos vai drošākos braukšanas apstākļus, būtu nepieciešams, tomēr, lai riepas būtu piemērotas Jūsu markas transportlīdzeklim, kā arī apstākļiem, kuros viņas tiek lietotas. Nozīmīga jau ir un sezonāls raksturs – vasaras riepas un arī ziemas riepas savā starpā ir atšķirīgas. Priekš tam, lai izdarītu pareizo savu izvēli, kad tiek meklētas riepas Rīgā vai arī citur Latvijas teritorijā, centīsimies noskaidrot visvairāk to, kam tad vērst vērību, izvēloties riepu pārdevēju un arī to pašu riepu īpašības, kurām tad jāvērš uzmanība.

Gadalaiks, auto riepu raksts – kas prasa uzmanību?

Jūsu braukšanas drošību nosaka daudzi faktori. Viens no pašiem galvenajiem ir pareiza auto riepu montāža un atlase. Lai iegādātos tādas auto riepas, kas tiešām var veicināt labu saķeri ar pašu ceļu, sakumā būtu jānosaka riepu atbilstība sezonai, kāda ir. Vasaras riepas būs domātas braukšanai temperatūrā no +7 grādiem. Tās ir taisītas no cietiem samaisījumiem, tāpēc tās izceļas ar lielu nodilumizturību un arī drošu vadāmību. Tomēr zemā temperatūrā šādi modeļi paliek diezgan stīvi un nevar nodrošināt drošu saķeri ar ceļa segumu. Ziemas riepas ir izgatavotas no mīkstiem savienojumiem, tāpēc tās notur braukšanas veiktspēju aukstās temperatūrās. Šādu riepu protektors visbiežāk būs aprīkotas ar radzēm, kuras palielina drošības līmeni, braucot pa slapju sniegu un pat ledu. Un jau vissezonas riepas jau ir it kā kompromisa variants, kas pēc drošības nav tik ļoti labas, kā atbilstošajai sezonai paredzētās. Tās ir piemērotas reģioniem, kur ziemā gaisa temperatūra nebūs tik ļoti maza.
Vēl viens nozīmīgs faktors jau ir auto riepu protektora zīmējums. Riepas ar bez virziena rakstu ir budžeta variants, līdz ar to tādas riepas jau ir samērā pieprasītas, taču viņas nenodrošina augstu drošības līmeni. Lai varētu braukt pa slapjiem ceļiem būs piemēroti modeļi jau ar noteikta virziena rakstu, kurš novirza ūdeni no riepu apakšas. Vislabāko saķeri, īpaši nestabilos laika apstākļos, sekmē riepas jau ar asimetrisku zīmējumu, kas var pastiprināt auto manevrēšanu. Der atminēties, kad cena ir nozīmīgs moments. Pērkot lētas auto riepas, būs taupīts tieši uz savas drošības. Tāpēc vislabāk atlasīt kādu tieši vidējā segmenta produktu. Gadījumā ja nemaz nav skaidrs, kādas konkrēti riepas atlasīt, labāk doties konkrēti pie profesionāļiem, kā piemēram, jebkāda laba riepu noliktava strādā tikai ar profesionāļiem.

Lielisks riepu serviss – kā tieši nekļūdīgi piemeklēt?

Brīdī, kad būs meklēta riepu noliktava vai arī riepu serviss, ir dažas nianses, kurām vajadzīgs pievērst savu uzmanību. Nav svarīgi, vai arī būs Jums vajadzīgas pavisam jaunas riepas vai arī lietotas, pats pirmais, ir jāraugās pircēju rekomendācijas. Mūsdienīga riepu noliktava būs jau ar mājas lapu, kā arī bez šaubām varēsiet sameklēt rekomendācijas vai sūdzības tieš‬i par speciālistu darbiem. Vēl viena svarīga lieta būs pakalpojumu klāstu piedāvājums – svarīgi jau ir, lai šī nemaz nav tikai riepu garāža, taču jau tiek nodrošināta pat riepu montāža. Viennozīmīgi tas būs ērti un laika ziņā ekonomiskāk. Gadījumā ja ir piedāvātas jaunas riepas, labi būtu, ja atrodami arī lietie diski. Ja tāda riepu garāža arī ir serviss vienlaicīgi, jābūt tāda veida pakalpojumam, kā riepu balansēšana. Autoservisam vajadzētu būt tīram kā arī personālam pretimnākošam. Ja klientam interesē riepu ražotāji, atsaucīgā autoservisā uzreiz piedāvās visu nepieciešamo informāciju par tiem. Nav īsti nozīmīgi vajadzīgas jaunas riepas, vai arī mazlietotas, labi darbinieki uzreiz varēs sniegt ieteikumus, lai Jūsu braukšana ir droša un ērta.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *