SEPTIĶA UN BIOLOĢISKĀS ATTĪRĪŠANAS IEKĀRTU APKOPE

Visu pievadkomunikāciju izbūvēšana no jauna vai tehniskais stāvoklis jau esošajām, ir viena no galvenajām lietām ar ko jātiek skaidrībā plānojot jauna mājokļa celtniecību vai esošā kapitālo renovāciju. Mūsdienās visas galvenās komunikācijas tiek ieraktas zemē, tostarp arī kanalizācija un elektrība, tādēļ, saprotams, ka nepieciešamības gadījumā, remontdarbu veikšana varētu būt apgrūtinoša. Kanalizācija ir viena no galvenajām komunikācijām šeit, kas jāizbūvē jebkurā mājoklī. Pastāv dažādi kanalizācijas un notekūdeņu filtrācijas veidi.

KĀDA LOMA IR GRUNTSŪDEŅIEM KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS PLĀNOŠANĀ UN IZBŪVĒŠANĀ

Ir trīs dažādi notekūdeņu novades veidi – pieslēgšanās centrālajai pilsētas kanalizācijai; ja šāda iespēja nav, tad ir opcija ierīko bioloģisko attīrīšanas iekārtu vai arī septiķi. Bioloģiskā attīrīšanas iekārtā ir daudzfunkcionāla. Pārstrādāto tehnisko ūdeni ir iespējams izmantot dārza laistīšanā vai uzkopšanas darbos. Arī tā tīrīšana neprasa lielu uzmanību, taču tai nepieciešams elektrības pieslēgums, kura patēriņš nav lielāks kā ledusskapim. Lai iekārtotu septiķi vai bio-attīrīšanas iekārtu, nepieciešama saskaņošana ar pašvaldību, jo jāsaprot, vai grunts līmenis ļauj ne tikai septiķu un citu iekārtu ierakšanu zemē, bet arī infltrācijas lauka izveidi, kas nepieciešama septiķa pārstrādātā ūdens attīrīšanai. Septiķa tīrīšana ir jāveic pāris reizes gadā un to dara asenizācijas pakalpojuma sniedzēji.

BIO KANALIZĀCIJAS UN SEPTIĶA PRIEKŠROCĪBAS MĀJSAIMNIECĪBĀS

Pašvaldības noteikumi nosaka to, kādu attīrīšanas iekārtu ir iespējams izmantot. Ja 200 metru attālumā no būvobjekta atrodas centralizētais kanalizācijas vads, ir iespējams pieslēgties tam. Izmaksas nosaka dažādi faktori – nepieciešamo materiālu cena, darbs tiks veikts pašu spēkiem vai tiks algoti speciālisti un tamlīdzīgi. Ja tomēr centralizētajam kanalizācijas vadam nav iespējas pieslēgties, tālākās darbības nosaka gruntsūdeņu stāvoklis īpašumā un apkārtnē. Septiķa ierīkošana ir pietiekoši laba alternatīva vienkāršai privātmājai vai vasarnīcai. Lielākai mājai, kuru apdzīvo vairāk cilvēku, labs risinājums ir bioloģiskā attīrīšanas iekārta, kur pārstrādāto ūdeni var izlietot saimniecībā, tādējādi ietaupot arī šādā veidā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *