PARĀDU PIEDZĪŠANAS UZŅĒMUMU FUNKCIJAS

Parādu atgūšana notiek ar parādu piedziņas firmas starpniecību. Abām pusēm ir iespējams saņemt profesionālu juridisku konsultāciju par saistību nokārtošanu. Parāda atgūšanas process ir juridiski korekts un notiek likumu ietvaros, tādēļ klientiem ir pieejamas dažādas opcijas. Gan parāda ārpus tiesas atgūšana, kas saukta par inkaso, gan parāda pirkšana (cesija) ir populārākie veidi, kā parādu piedziņas kompānijas atgūst finanšu līdzekļus. Parādnieks vienmēr tiek informēts rakstiski par parāda labprātīgu atmaksāšanu.

Parādniekam ir 21 diena laika, lai apstrīdētu lēmumu(vairāk skatīt te – parādnieku reģistrs). No parādu piedziņas uzņēmumiem nav jābaidās, jo tās ir ieinteresētas palīdzēt gan parādniekam, gan uzņēmumam, pie kura parāds ir izveidojies.

KĀ TIEK ATGŪTI PARĀDI?

Parādu piedziņas uzņēmumi palīdz atgūt dažāda apmēra naudas summas. Parādi veidojas ne tikai neatmaksātu kredītu formā, bet arī kā nesaņemta samaksa par pakalpojumiem, nomaksā pirktām precēm un tamlīdzīgi. Parādu atgūšanas pakalpojums ir pieejams visās trīs Baltijas valstīs gan juridiskām, gan privātpersonām. Tie, kuri izvairās no parādu atmaksas, tiek iekļauti melnajā sarakstā, kas pieejams ik vienam pārdevējam un pakalpojumu sniedzējam, kas dod iespēju izvērtēt vai klients būs godīgs vai nē.

CESIJAS UN INKASO ATŠĶIRĪBAS

Parāda ārpus tiesas atgūšana ir populārākais veids, kā tiek kārtota parādu atmaksa. Otrs izplatītākais ir cesija, jeb parāda pirkšana. Tas tiek izmantots gadījumos, kad parāda atgūšana var būt ilgstoša, attiecīgi parādu piedzinējs iegādājas debitora portfeli, jeb vienkāršākiem vārdiem sakot – nopērk parādu, tādējādi kreditoram sedzot parāda radušos zaudējumus. Ja parādnieks ir kādā no Baltijas valstīm, tad parāda atgūšana iespējam arī šādos gadījumos. Informatīvo vēstuļu, telefona zvanu un citu parāda atgūšanas procesa sastāvdaļu uzraudzīšana ir parādu piedziņas uzņēmuma kompetencē. Jebkura no darījumā iesaistītajām pusēm ir ieinteresēta veiksmīgam rezultātam un gludai parāda līguma dzēšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *