KUR MEKLĒT AKTUĀLĀS VAKANCES?

Tiešsaistē atrodamie paraugi CV rakstīšanai ir ļoti populāri. Katram no mums ir vajadzīgs darbs – gan tiem, kuri sper savus pirmos soļus darba tirgū, gan tiem, kas lūko pēc profesijas maiņas, gan tiem, kas bez darba ir bijuši ilgāku laika periodu. Kādēļ ir svarīgi uzrakstīt labu CV, kas satur visu nepieciešamo informāciju, neieslīgstot liekās detaļās? Lai potenciālais darba devējs spētu objektīvi novērtēt to, vai kandidātam ir kādas zināšanas konkrētajā jomā, kurā ir izsludināta vakance, nepieciešama konkrēta informācija.

Mūsdienās ar darba piedāvājumiem ir iespējams iepazīties ne tikai avīžu sludinājumu sadaļās, bet arī sociālajos tīklos, nodarbinātības aģentūrās un pašās darba vietās. Lai pieteiktos uz vakanci, lielākā daļa darba devēju vēlas iepazīties ar kandidāta CV un/vai motivācijas vēstuli(ieskaties te – darbs ražošanā). Tas ir viegls veids, kā iepazīties ar kandidāta prasmēm un potenciālu.

KĀDĒĻ NEPIECIEŠAMS CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES? KĀ PAREIZI NOFORMĒT DOKUMENTUS DARBA PIETEIKUMAM?

Ir nozares, kurās motivācijas vēstuļu jēga netiek līdz galam izprasta un līdzīgi ir arī ar CV. Tas ir ātrs un viegls veids, kā darba devējam pārliecināties un uzzināt kandidātu pieredzi, prasmes un iemaņas, kas saistītas ar konkrēto vakanci. CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami internetā, pie tam – dažādās valodās. Korekti izpildītas prasības un ieteikumi, palielina iespēju iegūt darbu konkrētajā vakancē un izpelnīties darba devēja uzslavas.

KUR MEKLĒT DARBU EIROPAS SAVIENĪBĀ?

vēl viena populāra kategorija darba meklētāju un darba devēju ikdienā ir darbs ārzemēs. Joprojām netrūkst cilvēku, kuri vēlas izmēģināt savus spēkus darba iespējām ārpus Latvijas robežām sezonas darbos, gan uz ilgāku laiku, jo šādi ir iespējams piepelnīties un vieglāk iekrāt. Nav nekādu problēmu atrast visu vajadzīgo informāciju par vakancēm ārzemēs, jo tāda ir viena no informācijas laikmeta priekšrocībām. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Visus nepieciešamos dokumentus saistībā ar darbu ārzemēs, piedāvā nokārtot gan darbā iekārtošanās aģentūra, gan nodarbinātības dienesti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *