GYOZA PELMEŅI VEIKALU PLAUKTOS.

Viens no populārākajiem ēdieniem visā pasaulē, tikai mazliet citādākās variācijās, ir pelmenis. Latvijā populāri ir gatavot un pirkt pelmeņus un vareņikus, kuru receptes izsenis ir aizgūtas no Krievijas un Lietuvas puses. Savukārt Lietuvā nacionāla ēdiena statusu ir ieguvis cepelīns, kas ir pelmeņa radinieks, gatavots no kartupeļu mīklas. Cepelīniem līdzīgi pelmeņu raidnieki ir populāri arī Zviedrijā, kur tie, savukārt, nonākuši vēsturiski no Vācijas. Sava variācija par pelmeņiem ir arī Italījas pusē, ko dēvē par ravioli. Kas būtu domājis, ka visparastākajam pelmenim ir tik daudz radinieku, bet šoreiz nedaudz vairāk par Āzijas gyozu.

Ieskaties piedāvājumā – https://gyoza.guru/lv

PERFEKTI PAGATAVOTAS GYOZAS.
Plānā mīklas garoziņa ir tā, kas nodrošina pelmeņu un gyozu vienmērīgu pagatavošanu. Domājams, ik viens no mums kaut reizi mūžā ir nejauši pagatavojis vai pagaršojis ne līdz galam pagatavotu pelmeņus – ja pelmeņu mīkla ir pārāk bieza, tad pildījums nepaspēj pagatavoties vienmērīgi. Arī parasto pelmeņu pagatavošanai ir svarīgs mīklas biezums, jo pelmeņus, atšķirībā no pīrāgiem, ko cep cepeškrāsnī, cep uz pannas pāris minūtes, attiecīgi mīklai ir jābūt plānākai. Piemēram, tvaicēšana nodrošina to ātru pagatavošanu un, pateicoties plānajai mīklai, tie tiek vienmērīgi pagatavoti ne tikai no ārpuses, bet arī pildījums ir sulīgs un baudāms. Daudziem būs pārsteigums tas, ka gyozas pelmeņus ir iespējams pagatavot arī mikroviļņu krāsnī un tas prasa mazāk kā desmit minūtes! Esat kādreiz mēģinājis grillēt pelmeni? Tuvojoties BBQ sezonai tas ir īpaši aktuāli – pelmeņus jāatkausē līdz istabas temperatūrai un pēc tam jāsasprauž uz koka iesmiņiem. Arī grillēšanai nav nepieciešams daudz laika – uz iesmiem sasprausti, līdz istabas temperatūrai atkausēti gyozas pelmeņi, izcepas ~8 minūšu laikā.

VAI IESPĒJAMS PAŠIEM PAGATAVOT GYOZAS?
Āzijas gyoza pelmeņus var iegādāties ik vienā pārtikas veikalā. Gyozas var pagatavot arī pašu spēkiem, tādēļ ērti ir izmantot veikalos nopērkamās gyozas mīklas plāksnes. Par gyozu pildījumu var kalpot jebkas – gaļa, jūras veltes, dārzeņi, siers, tofu un šo sarakstu var turpināt vēl ilgi. Gyozas neēd tikai ar tradicionālo krējumu vai ketčupu. Gyozas ar garnelēm lieliski garšos ar sojas vai ponzu mērci, kurai pievienotas dažādas piedevas – ķiploki, sezama sēklas, medus. Gyozas ar gaļu var pasniegt kopā ar mērcēm, kas gatavotas uz krējuma bāzes. Pimēram jau par klasiku kļuvusī ķiploku-zaļumu mērce, vai sēņu mērce, kuras pagatavošanā izmantots saldais krējums.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *