Cik drošs būtu aizdevums online vai arī sms kredīts?

Pat tagad ne jau visu lielo kredītiestāžu piedāvājuma klāstā pastāv aizdevumi online, šodien šis variants vairāk jau ir nebanku kreditēšanas iestāžu piedāvājums. Kredīts online tiešām ir parocīgs variants, kā iegūt vajadzīgo summu ļoti ātri, bet daži klienti vilcinās to izmantot. Pieteikums kredītam, pielietojot internetu, neatšķiras no kredītiestādes apmeklēšanas. Tiek sastādīts pieteikums, tas tiek apstiprināts un tikai tad tiek saņemta nauda. Vienīgi šeit visas darbības notiek caur i-banku vai arī personīgo klienta kontu. Kā vēl viens plus ir tajā, kad pieteikties var uzreiz vairākās kredītiestādēs. Tas ievērojami uzlabo apstiprināšanas iespējas. Zemāk te mēs aprakstīsim, tieši ar ko tad īsti aizdevums online atšķiras no bankas kredīta, un kam jāvērš uzmanība, piesakoties kredītam.

Cik ļoti izdevīgi jau ir aizdevumi online plašumos?

Pētot to cik tad aizdevumi online ir izdevīgi, jāsāk ar to plusiem un vēl mīnusiem.
Interneta aizdevumu priekšrocības:

  • Laika taupīšana – ātra pieteikuma izskatīšana un tūlītēja naudas ieskaitīšana ļauj aizņēmējam saņemt vajadzīgo summu 20-30 minūtēs pēc pieprasījuma iesniegšanas. Jau pieteikšanās dienā kredīts online būs izsniegts klientam.
  • Pieejamība klientam – kredīts var tikt izsniegts bez klātienes konsultācijas, bet izvēles produkts jau tiek izvēlēts paša spēkiem, iepazīstoties ar noteikumiem kreditētāja vietnē.
  • Minimāls dokumentu pieprasījums – priekš tam, lai būtu noformēts aizdevums internetā, pamatā ir jānorāda vien pase un telefona numurs. Dažas iestādes pieprasa elektroniskas dokumentu kopijas. Gadījumā ja pieteicējs vēlas pieteikties uz nelielu kredītu, kreditētājs var nepieprasīt ziņas par maksātspēju un kredītvēsturi.
  • Pats galvenais cēlonis tam, kāpēc aizdevums online tomēr ir tik populārs, ir tā saņemšanas ērtums un vieglums. Tomēr, vienkāršojot pieteikumu apstrādi, kredītiestādes saskaras ar to, ka maksājumi par kredītu var būt kavēti. Šinī gadījumā kreditori pastiprina prasības pret kredīta atmaksāšanu.

Lai kompensētu iespējamos zaudējumus, mikro finansēšanas organizācijas ir spiestas:

  • Noteikt ierobežojumus attiecībā uz pieejamo summu, ko var saņemt aizņēmējs;
  • Palielināt procentu likmes;
  • Padarīt pēc iespējas mazāku kredīta līguma termiņu.

Neskatoties uz visiem plusiem kā arī mīnusiem, kad tiek ņemts kredīts, jau ir jāizvērtē tā vajadzība un būtu jāsaprot tas, ka aizdevums vienmēr ir jāatdod.

SMS kredīts – pamata nianses

SMS kredīts ir mikrokredīts, kas tiek saņemts, sūtot SMS pieprasījumu kredītiestādei. Tāds kredīts ir ļoti vienkāršs un tad ļauj dabūt naudu, sēžot mājās, pie tam nemaz nav vajadzīga pieeja internetam. Mūsu valstī sms kredīti jau sen zināmi un iedzīvotāju vidū šāds aizdevums ir diezgan pieprasīts.
Galvenie ieteikumi aizņēmējam būtu:

  • SMS kredīts jāņem vienīgi drošā finanšu iestādē, kas ir tiesīga piedāvāt kreditēšanas pakalpojumus. Šinī jomā ir ļoti daudz krāpšanās gadījumu.
  • Rūpīgi izvērtējiet nepieciešamību aizņemties, jo procenti ātrajiem kredītiem jau ir diezgan augsti un aizdevuma atdošanas termiņš jau ir īss.
  • Iepirkšanās mīļotājiem sms kredīts dažkārt paliek par ieradumu, pateicoties tā pieejamībai. Mēģiniet sev uzstādīt robežas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *