Durvis un ārdurvis mājai – drošības un arī dizaina sastāvdaļa

Izvēloties iekšdurvis un ārdurvis savam mājoklim, var saskarties ar tiešām daudzām izvēles iespējām un arī niansēm, kas varētu ietekmēt ne vien mājokļa dizainu, bet arī drošību un siltuma efektivitāti. Šajā rakstā centīsimies dot ieteikumus, kā var atrast piemērotākās durvis mājoklim, ievērojot dažādus momentus, sākot no dizaina līdz pat praktiskumam.

Kāds durvju ražošanas materiāls ir ieguldījums ilgtermiņā?

Pats pirmais ir jāsaprot, no kāda materiāla izvēlēties iekštelpu durvis un vēl svarīgāk ārdurvis. Ikvienam materiālam ir savi plusi un mīnusi, tādēļ ir svarīgi padomāt par to, kas Jums labāk atbilst.

Durvis no koka – siltums un mājīgums. Tādas durvis piešķirs mājoklim dabisku siltumu un estētisku pievilcību. Tomēr koks ir arī regulāri jākopj, lai izvairītos no bojājumiem un krāsas izbalēšanas. It īpaši to var attiecināt uz ārdurvīm, kur pastāvīgi durvis tiek ietekmētas no ārējās vides faktoriem.
Metāla durvis – izturība un drošība. Durvis no metāla aizsargā pret ielaušanos un laikapstākļiem. Taču tās var šķist aukstas, pie tam tādas durvis labi jākopj, lai varētu novērst korozijas riskus. Visbiežāk no metāla tiek ražotas tieši ārdurvis mājām un dzīvokļiem.
PVC durvis – vieglas un viegli kopjamas. Turklāt tās būs izturīgas pret mitruma ietekmi un arī laikapstākļiem, bet PVC durvis ārēji izskatās diezgan parastas salīdzinājumā ar cita veida materiāliem. Tāpēc bieži vien tās tiek apvienotas ar stiklu, kas padara vizuālo izskatu vieglāku.
Durvis no stikla – visbiežāk stikla iekšdurvis ir stilīgs un moderns variants. Taču tās viegli sasist un arī tās ir labi jākopj.

Laba durvju furnitūra – svarīgs mājas elements

Varbūt nemaz neesat aizdomājušies, taču meklējot durvis mājoklim, ne mazāk svarīga lieta ir arī durvju furnitūra. Lai durvis būtu stilīgas un praktiskas, izvēloties durvju furnitūru tiešām ir nepieciešams izdarīt labāko izvēli. Izvēloties durvju furnitūru, svarīgākais ir piemeklēt to, kas atbilst Jūsu vajadzībām un dzīvesveidam.

Pārliecinieties, ka pati furnitūra ir droša – slēdzenes kvalitatīvas un ir no uzticamiem ražotājiem. Furnitūrai ir jābūt arī estētiski pievilcīgai un jāiekļaujas Jūsu budžetā. Neaizmirstiet arī par kopšanas vieglumu un furnitūras izturību. Durvju furnitūrai jākalpo ilgi un labi. Mēģiniet pieskaņot furnitūru kopējam mājas stilam, lai durvis ir ne vien praktiskas, bet vienlaicīgi arī pievilcīgas un izturīgas.

Jums tagad ir zināms, kādi ir durvju materiāli un kāda furnitūra ir pieejama, bet vienalga ir grūti izvēlēties? Obligāti prasiet padomu speciālistiem! Vienīgi profesionālis, uzklausot Jūsu vēlmes, varēs ieteikt variantu, kas derēs tieši Jums. Nav nozīmīgi tas, vai tiek izvēlētas ārdurvis vai iekšdurvis, pārbaudīta durvju pārdošanas vieta būs Jūsu galamērķis. Apskatiet atsauksmes un tad dodaties pie labākā durvju pārdevēja, kur Jums spēs nodrošināt arī durvju uzstādīšanu. Iekšdurvis vai ārdurvis kalpos ilgi un labi, ja tās uzstādīs tiešām labs meistars. Veiciet izvēli apsvērti un tad durvis spēs Jūs priecēt ilgus gadus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *