KĀ PAGATAVOT TEICAMU KAFIJU?

Būs grūti atrast kādu vietu pasaulē, kurā netiek dzerta kafija. Baristas ir tie cilvēki, kuri zina visu par un ap kafiju un noteikti spēs pagatavot saviem klientiem tieši to, ko sirds kāro. Lai savu dienu uzsāktu mundri un vitāli, lielākā daļa pasaules iedzīvotāju savu rītu sāk ar kafijas tasi. Grauzdēšanai izmanto četru veidu kafijas pupiņas, no kurām vispopulārākā ir Arabica, no kurām tālāk tiek gatavoti ne tikai dažādi siltie un aukstie dzērieni, bet arī liķieri un kokteiļi. Veidi kā gatavot kafiju ir ļoti dažādi, turklāt, katrs no tiem piedāvā atšķirīgas garšas nianses. Pie mums malta kafija, visbiežāk, tiek pagatavota divējādi – ar apliešanas metodi vai arī dažādos kafijas automātos. Teju jebkurā mājsaimniecībā atradīsim kādu kafijas mīļotāju.

KĀ PAROCĪGĀK PAGATAVOT KAFIJU?

Mūsdienās veikalu plaukti ir pilni ar dažādām kafijas pagatavošanas ierīcēm un aksesuāriem – sākot no franču presēm un turku kafijas biķerīšiem, līdz multifunkcionāliem kafijas automātiem. Visbiežāk kafijas automāts pupiņas samaļ pats, bet ir iespējams iegādāties arī tādus automātus, kuros ber jau samaltu kafiju. Aiz vien populārāki kļūst kapsulu kafijas automāti, kas ļauj pagatavot dažādus kafijas dzērienus, tieši kā kafejnīcās. Espresso automātos un vienkāršākās kafijas pagatavošanas ierīcēs, visbiežāk tiek izmantota jau samalta kafija, kas tiek dozēta speciālos kafijas spilventiņos vai gatavošanas procesā tiek filtrēta.

VAI SAPLĪSUŠUS KAFIJAS AUTOMĀTUS LABO?

Kafijas automāti ir kļuvuši par vienu no nepieciešamākajām lietām katrā virtuvē jebkurā mājoklī visā pasaulē. Ņemot vērā to, ka šāda veida iekārtas nav no tām lētākajām, to īpašnieki sagaida simtprocentīgu atdevi sava darba veikšanā, taču, jebkura tehnika mēdz pievilt, tādēļ kafijas automātu remonts un serviss tiek novērtēti reizēs, kad nepieciešams savest kārtībā no ierindas izgājušo ierīci. Banketu un saviesīgu pasākumu rīkotāji un ēdinātāji, novērtē kafijas automātu nomas pakalpojumu, kas ir ērts risinājums reizēs, kad jāapkalpo lielākas cilvēku grupas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *