DAŽĀDI ZIEMASSVĒTKU DZEJOLĪŠI KO SKAITĪT PIE EGLĪTES

Ziemassvētki ir patīkama satraukuma pilns laiks kā lieliem, tā maziem. Pantiņu skaitīšana, dāvanu saņemšana un laba vēlējumi ir neatņemama Ziemassvētku tradīcija. Kurš gan nezina dzejolīti par pīrāgu, kuram apdega abi gali. Ir dažādas svētku dzejolīšu apgūšanas iespējas – neskaitot skolu, radus un draugus, pantiņus var atrast internetā. Galvenokārt, tiek izmantots interneta meklētājs un dažādas speciālas apsveikumu un dzejolīšu publicēšanas vietnes. Internets ir kļuvis par sabiedroto ikdienā, kad nepieciešami Ziemassvētku novēlējumi. Vakara gaidītākā daļa noteikti ir dāvanu saņemšana, kas īpašu prieku rada bērnos.

MAZI NIECIŅI VAI LIELAS DĀVANAS – KO DĀVINĀT CITIEM ZIEMASSVĒTKOS

Ziemassvētku novēlējumi, gaišas domas un laba veselība ir labākais ko gribēt priekš otra cilvēka. Šāda veida jauki vārdi sniedz pozitīvas izjūtas un emocijas, kas ir viens no galvenajiem šo svētku mērķiem. Šie ir paši siltākie gada svētki, pat par spīti tam, ka tiek atzīmēti pašā ziemas viducī, turklāt, dažādas tradīcijas tiek piemērotas tieši šim faktam. Daudzi uzskata, ka Ziemassvētki ir kļuvuši pārāk komerciāli un galvenais uzsvars tiek likts uz lieliem pārdošanas apmēriem, taču tā nebūt nav, jo siltas domas un gaiša pieredze ir tas, kas sniedz lielāko prieku. Nav nepieciešamas lielas dāvanas. Noteikti cilvēki novērtēs pat mazus nieciņus. Labi vārdi vienmēr ir devuši pozitīvas izjūtas un enerģijas lādiņu neatkarīgi no svētkiem.

KĀ ZIEMASSVĒTKUS SVIN CITUR?

Ziemassvētkus daudzviet pasaulē mēdz svinēt atšķirīgi kā pieņemts pie mums. Pareizticīgie Ziemassvētkus svin 7. janvārī, kas pierāda to, ka dažādas ir ne tikai tradīcijas, bet arī svētku gaidīšanas laiks. Kad 15.gadsimtā baznīca mainīja kalendāru, Austrumu baznīca izvēlējās pieturēties pie Juliāna kalendāra tradīcijām. Ir tautas, kas Ziemassvētku gaidīšanas laiku pavada ieturot gavēni. Par spīti tam, svētku nozīme ir un būs nemainīga – pavadīt laiku un iegūt siltas emocijas ar sev tuviem cilvēkiem. Arī daudzi Latvijas iedzīvotāji izvēlas piekopt savas tradīcijas svētku sagaidīšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *