DAŽĀDA VEIDA LĒCAS INTERNETA VEIKALĀ

Ir dažādas iespējas, kā uzlabot savu redzi un tam, kādus līdzekļus izvēlēties ikdienas lietošanai, lai redzes traucējumi nesagādātu neērtības darbā un ikdienā. Saprotams, brilles un acu operācijas ar lāzeru arī ir opcija, tiesa gan daudzi izvēlas par labu lēcām. Brilles, protams, ir dārgākas un tas ir ilgtermiņa ieguldījums, bet netrūkst cilvēku, kuriem briļļu izmantošana neliekas ērta un praktiska. Mūsdienās ir atrodams ļoti plašs lēcu klāsts un lēcas tiek iedalītas gan pēc lietošanas ilguma, gan specifiskām optometriskām īpatnībām. Kontaktlēcu iegādāšanās ir iespējama gan internetā, gan optikas veikalos. Ieteikums lēcas iegādāties, balstoties uz acu ārsta vai optometrijas speciālista pārbaudes un specifiskiem norādījumiem.

KĀDAS IR KONTAKTLĒCU ATŠĶIRĪBAS?
Mūsdienās ir iespējams iegādāties kontaktlēcas, kas paredzētas ļoti plaša spektra redzes problēmu koriģēšanai un tās var nopirkt ne tikai optikas preču veikalos, bet arī internetā. Kontaktlēcas var izvēlēties, balstoties uz vairākiem kritērijiem un populārākie no tiem ir cena, ražotājs un konkrēta redzes problēma, kurai ir nepieciešama korekcija ikdienā. Parasti veikali iedala lēcas pēc lietošanas ilguma, gan redzes problēmu raksturojuma. Lēcas iedalās pēc to valkāšanas perioda – dienas lēcas, lēcas divām nedēļām, mēnesim, trim mēnešiem un pusgadam. Arī tie, kas sirgst ar astigmātismu un tie, kuriem ir nepieciešamas multifokālas lēcas, jo redze nav gana laba gan skatoties tuvumā, gan tālumā, var atrast un iegādāties sev piemērotas kontaktlēcas. Tiem, kuri vēlas papildināt savu imidžu, iespēja te iegādāties krāsainās kontaktlēcas un arī lēcas, ar dažādiem zīmējumiem.

KONTAKTLĒCAS PAR IZDEVĪGĀM CENĀM
Loģiski, ka daudz nosaka arī optometrijas preču cenas. Cenas visur ir vidēji vienādas, atšķirība varētu būt tikai daži eiro konkrētam preču veidam. Piemēram, vienas dienas acu kontaktlēcu cena ir ap 25-30 eiro, un iepakojumā ir 30 lēcas, katrai dienai savu komplektu. Taču, divu nedēļu kontaktlēcas maksā līdz 20 eur un arī iepakojumā ir vairākas kontaktlēcas, kas lietojamas pa dienu, bet nav paredzētas lietošanai visu diennakti. Savukārt kontaktlēcas, kas paredzētas specifiskām redzes problēmām, pastāv iespēja valkāt gan tikai pa dienām, gan cauru diennakti. Toriskās lēcas iesaka lietot pēc speciāla režīma. Ja nepieciešamas toriskās lēcas, joprojām iesakām pirms tam konsultēties ar savu ārstu vai optometristu, lai piemeklētu sev vispiemērotākās lēcas. Tiem, kuriem ir nepieciešama redzes korekcija gan tālumā, gan tuvumā, ir iespējams iegādāties multifokālās lēcas un to cena ir vidēji ap trīsdesmit eiro

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *