Mūsu valsts pasniedz atbalstu Ukrainas karā cietušajiem

Šobrīd ikviens ir informēts, kādas tieši šausmas tiek īstenotas Ukrainā. Šajā brīdī neviens nemaz nevar palikt vienaldzīgs, kad redz kā cilvēki pazaudē dzīvesvietas, tuvos cilvēkus un arī dzimteni. Plašajā pasaulē šobrīd atrodas miljoniem bēgļu no Ukrainas, tajā pat brīdī liela daļa palika kara zonā un vēl mēģina cīnīties par savām mājām. Palīdzība nepieciešama visiem, gan cilvēkiem, kas jau ir devušies prom, tā arī tiem, kas palika. Tas cik lielā daudzumā notiek ziedošana, runā par visas pasaules saliedētību, atbalsta sniegšanas laikā. Svarīgākās jau ir cilvēcīgās vērtības un šobrīd pamata vērtība ir iespēja un vēl gribēšana sniegt palīdzību.

Ziedojumu vietas, kā arī to pielietošana

Tad, kad tiek izlemts izdarīt ziedojumu, pats galvenais būs pareizās iestādes izvēle. Plašāk zināmā vietne ziedot.lv jau ir pārbaudīta un uzticama vieta, bet nav vienīgā. Pastāv liels skaits biedrību un arī organizāciju, kas saskaņotā kārtībā vāc visus ziedojumus un piegādā tos uz Ukrainas valsti. Varēsiet ziedot pa tiešo Ukrainas oficialajās vietnēs minētajos kontos, tādējādi sniedzot finansiālu palīdzību. Daudzi cilvēki ziedo ne tikai naudu, taču arī mantas, medicīnas rakstura preces, rotaļlietas, apģērbu un pārtiku. Visbiežāk šādas organizācijas atskaitās par to, kurā brīdī ziedojumi nonākuši galamērķī.

Vispārīgie ziedojumu vācēji arī sniedz atskaiti konkrēti par palīdzības plūsmas virzieniem. Kā piemēram, ziedot.lv min 3 plūsmas, kur tad pats pirmais būs Ukrainas teritoriālie aizsardzības spēki. Otrais virziens ir humanitārā palīdzība, bet kā trešais – palīdzības sniegšana kara bēgļiem. Visi virzieni ir saskaņoti ar Latvijas Ārlietu ministriju, bet iknedēļu tiks sagatavotas atskaites par palīdzības izlietojumu.

Kas ziedo vairāk?

Galvenie Latvijas ziedotāji ir mūsu tauta. Tieši Latvijas cilvēki vien dažās dienās savāca 2 miljonus EUR Ukrainas valsts atbalstam, taču šodien šis cipars jau sasniedz gandrīz deviņus ar pusi miljonus EUR! Mūsu valsts pašvaldības palīdz kara bēgļiem kā arī nogādā ziedojumus uz Ukrainu. Bet, kā piemēram, Jelgavas pilsēta savai Ukrainas draudzības pilsētai nosūtīja sešus ģeneratorus, nemaz nerunājot jau par pirmās vajadzības lietām, medicīnas rakstura precēm, kā arī pārtiku. Ņemot dalību akcijā “Palīdzēsim Ukrainas tautai”, ļoti aktīvi ziedo Smiltenes uzņēmēji, kas tad pāris nedēļās savāca sešdesmit tūkstošus eiro. Arī miljardieri pieslēdzas palīdzībai Ukrainas valsts iedzīvotājiem. Atbilstoši Dienas Bizness ziņām Mihails Fridmans un arī Pjotrs Avens Ukrainai ziedojuši 150 miljonus EUR, bez tam viņi palielinās Ukrainas bankas pamatkapitālu līdz miljardam eiro. Vairāk par šo var lasīt diena.lv rakstā šeit. Šis ir tas brīdis, kad palikt vienaldzīgs nevar neviens no mums! Palīdzēsim kopā Ukrainai uzvarēt tādā smagajā karā!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *