POPULĀRĀKIE TEIKAS DĀRZIŅI.

Pii gaitu uzsākšana var būt liels notikums ne vien paša bērna, bet arī vecāku dzīvēs, jo mainās jau pierastās ikdienas gaitas un arī iesākas kas jauns. Mūsu valstī bērnus pierakstīt pii rindā uzreizi pēc piedzimšanas nav obligāta prasība, taču, ņemot vērā milzīgās bērnu dārzu rindās visā valstī, ne tikai Rīgā, vecākiem citas opcijas nemaz nav. Tieši šī iemesla dēļ, par pirmsskolas mācību iestādi var būt jāsāk interesēties pirms bērna piedzimšanas. Bērnu uzņemšanas rindā var savlaicīgi pieteikt gan valsts, gan arī privātajos bērnudārzos, taču, to nav iespēams veikt pirms bērna dzimšanas, jo dokumentu nokārtošanai vajadzīgs bērna personas kods. Zināma prakse vecāku vidū ir bērnu pierakstīt gan privātā, gan valsts pii, jo rinda valsts dārziņā, visticamāk, pienāks tikai pēc trīs gadiem, taču bērna kopšanas atvaļinājums beidzas pēc gada vai pusotra.

PELDĒŠANAS NODARBĪBAS BĒRNIEM IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒ.

Daudzi vecāki savam bērnam PII izvēlas ne vien pēc atrašanās vietas tuvu mājām, bet arī vairākiem pulciņiem un aktivitātēm, kas tiek piedāvātas fakultatīvi. Nereti tā ir kāda no svešvalodām, ritmika vai baseins. Kā zināms peldēšana un arī nodarbības ūdenī ir ļoti aktuālas un veselīgas jebkādā vecumā. Ja peldēšanas un peldēšanas nodarbības bērniem vada speciālists, tad pievienotā vērtība kļūst vēl lielāka. Baseini bērniem ir atrodami ne vien skolās, bet arī dārziņos, tai skaitā, arī pašiem mazākajiem. Zīdaiņu peldināšana var būt nodarbība, ko savam bērnam vēlas nodrošināt daudzi vecāki un, ja šāda izdevība tiek nodrošināta jau tuvākajā bērnudārzā, tad pastāv opcija, ka vecāki izvēlēsies savam bērnam tieši šo mācību iestādi.

PRIVĀTO BĒRNUDĀRZU RINDU ILGUMS.

Jautājums par to, kā bērnu pierakstīt rindā bērnudārzā, ir aktuāls daudziem jaunajiem vecākiem. Pēc bērnu piedzimšanas to var parocīgi izdarīt elektroniski, izslēdzot vajadzību doties uz mācību iestādi vai izglītības pārvaldi un gaidīšanu garās rindās. Ja vēlaties bērnus pieteikt rindā privātajā izglītības iestādē, tad, noteikti, uzņemšana jāsaskaņo ar iestādes vadību, pēc konsultatīvas tikšanās reizes. Piemēram, ja privātais bērnudārzs Rīgā vai kādā no tās mikrorajoniem pieņem vecāku pieteikumu par bērna uzņemšanu bērnudārzā, tad rindas pienākšanu var gaidīt pat divreiz ātrāk kā valsts pirmsskolas mācību iestādē. Diemžēl, privāta mācību iestāde nav bezmaksas prieks, tālab jārēķinās ar pārsimts eiro izdevumiem katru mēnesi. Tiesa gan, ir pieejams pašvaldības līdfinansējums, lai robs ģimenes finansēs nebūtu tik liels.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *