CIK NOZĪMĪGA IR BIO KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS TĪRĪBA?

Lai nākotnei aiztaupītu liekus tēriņus un galvassāpes, par visu pievadkomunikāciju tehnisko stāvokli un kvalitāti ir jārūpējas regulāri, pat pirms mājas celšanas. Piemēram, kanalizācijas sistēmas izbūvei ir jābūt nevainojamai, jo tās remontdarbi ir īpaši piņķerīgi, ja nepieciešama problēmu novēršana. Nedrīkst ignorēt pirmos problēmu vēstnešus, jo tas var novest pie daudz lielākām problēmām. Kanalizācija ir viena no svarīgākajām komunikācijām, jo rūpējas ne tikai par antisanitāru apstākļu novēršanu mājoklī, bet arī par vides nepiesārņošanu.

Ikdienā, mājsaimniecībā, dažādu darbību rezultātā tiek patērēts ļoti daudz ūdens, kas ir jānovada dabai draudzīgā veidā, neradot antisanitārus apstākļus un neveidojot nepatīkamas situācijas, kad kanalizācija regulāri aizdambējas gan virtuvē, gan vannas istabā. Privātmājām, visbiežāk, tiek piedāvāti divi risinājumi – septiķa vai bioloģiskās attīrīšanas iekārtas ierīkošana. Pilsētās dzīvojošajiem iespējas noteikti būs plašākas, jo ir jau attīstīts komunikāciju tīkls, taču lauku rajonos ar to ir mazliet sarežģītāk.

Vairāk informācijas skatīt šeit – http://www.bio-kanalizacijas.lv/septikis/!

KĀDA LOMA IR GRUNTSŪDEŅIEM UN PAŠVALDĪBAI KANALIZĀCIJAS IZBŪVĒ?
Visbiežāk klienti izvēlas septiķi vai bioloģisko attīrīšanas iekārtu, jo centralizētais kanalizācijas mezgls ne vienmēr ir pieejams. Laba izvēle būs bioloģiskā attīrīšanas iekārta, kuras darbības rezultāts rada ilgtspējīgu risinājumu. Pārstrādāto ūdeni ir iespējams izmantot dārza laistīšanai vai citiem tamlīdzīgiem darbiem. Arī tā tīrīšana neprasa lielu uzmanību, taču tai nepieciešams elektrības pieslēgums, kura patēriņš nav lielāks kā ledusskapim. Savukārt septiķa uzstādīšana nozīmē trīs tvertņu un filtrācijas lauka izveidi un ierakšanu zemē. Atdalīto ūdeni nedrīkst lietot atkārtoti, tādēļ pāris reizes gadā jāizmanto asenizācijas pakalpojumi, kas septiķi izsūknē.

KAS VEIC SEPTIĶU TĪRĪŠANU?
Pašvaldības saistošie noteikumi nosaka to, kur un kāda veida kanalizācijas sistēmas ierīkošana ir atļauta. Pieslēgums pie pilsētas kanalizācijas, joprojām sanāk vienkāršākais, ja tuvākais vads ir 200 metru attālumā. Izmaksas nosaka dažādi faktori – nepieciešamo materiālu cena, darbs tiks veikts pašu spēkiem vai tiks algoti speciālisti un tamlīdzīgi. Ja šāda veida pieslēgums nav pieejams, tad visu pārējo nosaka gruntsūdeņi. Neliela izmēra privātmājā vai vasarnīcā kā risinājumu var apsvērt septiķi, kas periodiski ir jāizsūknē, lai nepiesārņotu dabu. Savukārt, bio kanalizācijas darbības rezultātā izmantoto ūdeni var lietot atkārtoti un tas tiek attīrīts ar baktēriju palīdzību, kas barojas no organiskajām vielām, turklāt, jo ekoloģiskāku sadzīves ķīmiju lietosiet ikdienā, jo tīrāks ūdens būs gala rezultātā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *