Ziedojumu dažādība un vēl labdarības organizāciju darbība

Šodien ikkatrs ir zinošs tieši par ziedošanas opcijām. Pamatojoties uz statistiku, gandrīz katrs pašmāju cilvēks tomēr ir ziedojis, iemetot atlikumu kastītēs, kas izvietotas pie kasēm, skaitot naudu uz labdarības kontu vai arī nosūtot maksas īsziņu. It īpaši aktīvi sākts vākt ziedojumus Ukrainas valsts palīdzībai, protams, lai palīdzētu Krievijas izraisītā kārā cietušajiem cilvēkiem. Šobrīd ziedot ir ļoti vienkārši, kā arī jau var izvēlēties, kam tad vēlaties palīdzēt. Biežāk dažāda veida palīdzības atbalsts var tikt veikts caur dažnedažādu palīdzības fondu un sabiedrisku organizāciju darbību. Iedzīvotājiem šāda palīdzības sniegšanas iespēja ir un būs skaidra un vienlaicīgi saprotama. Ziedojot izmantojot pārbaudītu sabiedrisku organizāciju, tad ir skaidrs, kad atbalsts bez šaubām sasniegs saņēmēju. Kā tad notiek ziedojumu novirzīšana vai kam tad tiek palīdzēts, uzzināt vairāk varēs tālāk rakstā.

Ziedojumu pasākumi – kādi tad tie ir?

Kā jau tika pieminēts, Latvijā ziedošana īstenojas diezgan daudzos variantos un virzienos. Ziedo cilvēki arī ar darbu, kā piemēram, kad tad nepieciešami pedagogi darbā ar īpašiem bērniem vai meklējot dāvanas. Šāds darbs tiek dēvēts tieši par brīvprātīgo darbu, jo apmaksa par to netiks saņemta. Samērā liels skaits tiek sakrāts, izmantojot krājkasītes tirdzniecības centros, patlaban tādējādi arī vāc atbalstu Ukrainai. Labāk veikt ziedojumus, izmantojot lielās organizācijas, piem., ziedot.lv. Tās iestādes vietnē jau ir samērā daudz dažādu veidu kam tad palīdzēt – ziedošana veciem cilvēkiem, atbalsts zinātnei, neparedzētās situācijās un vēl cita veida projekti. Ikviens labdarības fonds Latvijā realizē kāda projekta realizāciju, pēc tam par tā rezultātiem iespējams iiepazīties fondu publiskajās lapās. Bez ziedošanas fondiem, eksistē dažādu turīgo iedzīvotāju izveidotie fondi, kā piemēram, Avena fonds. Te netiek vākti cilvēku ziedojumi, bet P.Avena kungs, izmantojot šo fondu, par savu naudu īsteno dažāda veida labdarības pasākumus, kur ir ietverts atbalsts medicīnai, zinātnei vai kultūrai, kā piemēram, katru gadu notiekošais klasiskās mūzikas Rīga Jūrmala festivāls.

Drošs labdarības fonds pie mums

Mēs visi jau zinām, kādā veidā iespējams palīdzēt un cik tad dažnedažādos virzienos. Taču kā tad īsti atšķirt īstu labdarības fondu no viltus organizācijas? Pats galvenais ar ko tad atšķiras labdarības fonds jau ir tas, kad šī nebūs peļņas organizācija, taču tika veidota pamatojoties tieši uz mecenāta ieguldītajiem līdzekļiem. Savukārt, labdarības biedrība, kas veidota ziedojumu vākšanai, jau ir organizācija, kur iegūst ziedojumus un novirza tos pamatojoties uz plānu. Nenoliedzami, vēlāk par to būs jāatskaitās. Meklējot vietu, kurā var novirzīt ziedojumus, ieteicams, lasīt onlainā klientu atsauksmes. Tā kā, piem., daudzās lapas, kurās kāds lūdz pēc palīdzības, parasti ir melīgas. Tādēļ pirms tam, kā pārskaitīt skaitīt kaut kur savu naudu, labi pārbaudiet tā īstenību. Parasti ziedošanas projektus īsteno dažādas pašvaldības, dažnedāžādi uzņēmumi, brīvprātīgo iestādes. Latvijas teritorijā nenoliedzami iedzīvotāji jau ir aktīvi uz ziedošanu. Pievēršoties fondiem, Pētera Avena labdarības fonds, nebūs vienīgais šī kunga labdarības darbības virziens. Savukārt, pēc Dienas datiem miljardieri Mihails Fridmans un Pjotrs Avens Ukrainas valstij ziedojuši simts piecdesmit miljonus EUR, turklāt viņi palielinās Ukrainas bankas kapitālu līdz pat miljardam eiro. Tādi piemēri liek ticēt, kad labdarība dzīvos jo vienmēr un arī mēs vienmēr spēsim palīdzēt viens otram un citiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *